Ένα από τα δραματικότερα στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας υπουργικά συμβούλια βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης.

Κάτω από την ασφυκτική πίεση της Τρόικας για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκταμιευτεί και η 6η δόση του δανείου και να μην χρεοκοπήσει η χώρα, η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο η παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με φόντο τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, από τους Αγανακτισμένους έως τους ταξιτζήδες και τους …οπαδούς του Ηρακλή!

Οι εισηγήσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου είναι δεδομένο ότι κινούνται στην προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα στην αποφασιστικότητα για εφαρμογή των μέτρων και στη δυνατότητα να υπάρξουν εξαγγελίες που θα αμβλύνουν κάπως τις κοινωνικές αντιδράσεις, όπως λ.χ. η μείωση του ΦΠΑ εν ευθέτω χρόνω.

Ωστόσο όπως αναφέρει το protothema.gr, η συγκυρία μοιάζει εντελώς απαγορευτική: μέσα σε μία ημέρα, η Τρόικα έχει διαμηνύσει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουμε έως την επόμενη Τετάρτη (ημέρα επιστροφής των ελεγκτών) συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απολύσεων και εφεδρειών στο Δημόσιο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ έχει ζητήσει την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί και ο Υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ξεκαθαρίσει ότι χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα μόνο εφόσον συμφωνήσει η Τρόικα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, έχοντας μεταξύ άλλων ως αντικείμενο και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, με τους ταξιτζήδες να μιλούν από χτες για “άσχημες εξελίξεις” εφόσον το νομοσχέδιο Ραγκούση περάσει χωρίς ουσιώδεις αλλαγές…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook