Πέρα από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και ειδικός απεσταλμένος για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπως αποκαλύπτεται, ο Τόνι Μπλερ είναι και νονός μίας από τις κόρες του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ, τα έντυπα του οποία είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις υποκλοπών.

Πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Μπλερ επιβεβαίωσε ότι ο πρώην ηγέτης των Εργατικών ήταν ανάδοχος της Γκρέις Μέρντοκ, η οποία τώρα είναι εννέα ετών, όταν εκείνη και η αδερφή της Κλόι βαπτίστηκαν πέρυσι στον Ιορδάνη ποταμό.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι το τεύχος του ερχόμενου Οκτωβρίου του περιοδικού «Vogue», το οποίο φιλοξενεί μια συνέντευξη της συζύγου του Μέρντοκ Γουέντι Ντενγκ, αποκαλύπτει το ρόλο του Μπλερ στο μυστήριο, όμως η αποκάλυψη δεν προέρχεται από την μητέρα της νεοφώτιστης.

Η «Vogue» αρνήθηκε να παραδώσει στη δημοσιότητα αντίγραφο της εν λόγω ιστορίας, αλλά παρέπεμψε για το θέμα σε ένα ρεπόρτερ της εφημερίδας «Daily Telegragh».

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/09/05/article-2033808-0DBA8E4E00000578-106_468x503.jpg\"Κατά την εποχή της βάπτισης και παρά την εκτενή κάλυψη που της είχε επιφυλάξει το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Hello», τόσο ο ρόλος όσο και η φυσική παρουσία του Μπλερ δεν είχε αναφερθεί καθόλου, την ώρα που μεταξύ των προσκεκλημένων της «μαγικής» βάφτισης, όπως ονομάστηκε, συμπεριλαμβάνονταν, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, οι ηθοποιοί Νικόλ Κίντμαν και Χιου Τζάκμαν, και η κόρη του αμερικανού μεγιστάνα των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.

Η παρουσία του Μπλερ στην τελετή της βάπτισης τονίζει την πολιτική επιρροή της εταιρίας News Corp του Μέρντοκ σε όλους τους βρετανούς πρωθυπουργούς μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι εφημερίδες του Μέρντοκ υποστήριξαν το κόμμα των Εργατικών του Μπλερ σε τρεις συνεχόμενες εκλογές, αλλά πέρυσι υποστήριξαν τον νυν βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και το κόμμα των Συντηρητικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook