Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που οργάνωσαν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ευρωπαϊκού Σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Let’s do it Greece 2018”. 

Το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα τμήματα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ 23 και 27 Απριλίου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το αστικό πράσινο, ενώ την Κυριακή 29 Απριλίου οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν εκτός του σχολείου. 

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του Ευρωπαϊκού Σχολείου -με την υποστήριξη των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου- ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό, τον εξωραϊσμό και τη φύτευση κατάλληλων φυτών στον δημόσιο παραλιακό χώρο δυτικά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο οποίος έχει “υιοθετηθεί” από το σχολείο.

Από τις 10 το πρωί ως το μεσημέρι ο χώρος γέμισε με φωνές και γέλια, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου και τη βοήθεια των γονιών έβαψαν παγκάκια και κάδους απορριμμάτων, έδωσαν νέα ζωή σε επιδαπέδια ζωγραφισμένα παιχνίδια και φύτεψαν φυτά στα παρτέρια του χώρου. Όλοι περάσαμε καλά και το κυριότερο είναι ότι δόθηκαν μηνύματα ευαισθητοποίησης στα παιδιά μας για φροντίδα στο περιβάλλον!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook