Η ελληνική κυβέρνηση βολιδοσκόπησε την ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να επισπευσθεί η εκταμίευη του δεύτερου πακέτου στήριξης, προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση όσον αφορά στον στόχο του ελλείμματος, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημη πρόταση, είπε στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του σύμφωνα με το in.gr, το υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως τα παραπάνω, ωστόσο στέλεχος του διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε την Τρίτη ότι η χώρα ενδεχομένως να ζητήσει από τους εταίρους της στην ευρωζώνη το νέο πακέτο στήριξης να καταβληθεί έως τα τέλη του 2013 αντί του 2014, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

«Έριξαν αυτή την ιδέα χωρίς να υποβάλουν επίσημη πρόταση. Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος κοντά στο κλιμάκιο των επιθεωρητών της τρόικας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο, στέλεχός του, που θέλησε επίσης να διατηρήσει την ανωνυμία του, το διέψευσε.

«Δεν είναι αλήθεια, θα ήταν παράλογο», είπε στο Reuters, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook