Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ή τη σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ως λύση «στο σημείο που έχουμε φτάσει». Μάλιστα, όπως είπε, το κόμμα του θα στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων «χωρίς να ζητήσει να μπει σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση εγώ ο ίδιος ή στέλεχός του».

Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο στις 14 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη παρομοίασε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει όλα τα μέτωπα με τον «χορό του Ζαλόγγου».

«Ξέρουν ότι πέφτουν. Θέλουν να πέσουν ηρωικά. Από το να πέσουν ως σάπιοι, να πέσουν μαχόμενοι το κακό κατεστημένο που οι ίδιοι δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι το κόμμα του θα μπει «μπροστάρης στην εθνική προσπάθεια» για συνεργασία, και απηύθυνε έκκληση στα δυο μεγαλύτερα κόμματα να συνεργαστούν, παραπέμποντας στο παράδειγμα της από κοινού ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

«Πρέπει να καταλάβουν πως είναι πια η στιγμή να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο. Σε αυτή την προσπάθεια εγώ θα μείνω εκτός κυβέρνησης αλλά θα στηρίξω. Θυσιαζόμαστε και δίνουμε στην ύστατη στιγμή τα πάντα για την πατρίδα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για το κόμμα του προερχόμενοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα, με τους οποίους και συζητά και τους αξιολογεί. «Δίνουμε σημασία στην ποιότητα του ανθρώπου. Προσέχουμε να είναι απαλλαγμένος από κάθε εμπλοκή με σκάνδαλα και οτιδήποτε θα ήταν επιζήμιο και για τον ίδιο αλλά κυρίως και για εμάς σαν κόμμα» είπε.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις απολύσεις»

Αναφερόμενος στο θέμα του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι «δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις απολύσεις» και χαρακτήρισε την «εργασιακή εφεδρεία» ως «προθάλαμο της κλωτσιάς». Μάλιστα για το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου πρότεινε όποιος κάνει εξαγωγική επένδυση να του παρέχεται «δωρεάν εργατικό και διοικητικό προσωπικό» κι εκείνος να επιβαρύνεται μόνο τις ασφαλιστικές καλύψεις τους, ώστε να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στο τόπο μας και ταυτόχρονα να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό εξαγωγικό πλεονέκτημα.

Για το θέμα των ταξί, εξάλλου, πρότεινε για κάθε πέντε ιδιοκτήτες ταξί να δίνεται και μια άδεια στην ελεύθερη αγορά.

Αναφερόμενος τέλος, στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από τότε που έγινε πρόεδρος της ΝΔ. «Είμαι ένας άνθρωπος του \’μέτρου\’. Ο κ. Σαμαράς δεν προσέρχεται σε αυτή την λογική. Μακάρι να προσερχόταν. Δεν έχω το τηλέφωνο του κ. Σαμαρά για να επικοινωνήσω άμεσα μαζί του» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook