Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει σχέσεις διαπλοκής μεταξύ υποψηφίων και οικονομικών παραγόντων, αποκλεισμού νεοδημοκρατών και προώθηση ακόμα και εχθρών της ΝΔ μέσα από την ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές

Παρέμβαση, λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,  καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή του ευθέως αλλά και με αιχμές οτι η διαδικασία πληρωμής των 12 ευρώ, ως προϋπόθεση συμμετοχής στην ψηφοφορία, αποτελεί αιτία ανάπτυξης διαπλοκής, αποκλεισμού αγωνιστών της ΝΔ λόγω οικονομικής αδυναμίας αλλά και συμμετοχής στις διαδικασίες ακόμα και εχθρών της ΝΔ .

"Αναπτύσσονται  μικρές τοπικές διαπλοκές. Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίο κυριολεκτικά «αγοράζουν» αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στην διαδικασία, των κατόχων τους.... έτσι... συμβαίνει  ένας αγνός Νεοδημοκράτης που δεν θα έχει την δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει  για να ψηφίσει, να βλέπει ένα πολέμιο της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Δικαιολογημένα δεν θα επαναστατήσει; Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Φθάνει να ρίξει κάνεις  μια ματιά στον αριθμό των εγγεγραμμένων κατά Δήμο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναλυτικά η δημόσια τοποθέτηση του κ.Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

Λίγες σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στις 13/05/2018.

Πιστεύω ότι είναι λάθος η πληρωμή των 12 ευρώ για την απόκτηση της κάρτας μέλους του κόμματος για ένα χρόνο και κατ’  επέκταση, του δικαιώματος  συμμετοχής  στην ψηφοφορία.  Κατ’ αρχάς η αποδοχή των αρχών και των ιδεών  ενός κόμματος και η δυνατότητα ενεργούς     συμμετοχής στα δρώμενα του, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής.

Περαιτέρω είναι τραγικό να αγνοούνται  και να παραγκωνίζονται καλοί μας φίλοι, πραγματικοί αγωνιστές, γιατί δεν διαθέτουν χρήματα. Και δυστυχώς αυτή την εποχή  είναι παρά πολλοί. Το βιώνουμε άλλωστε σε μεγάλη έκταση  καθημερινά, που τους  βλέπουμε, να οργίζονται για τον αποκλεισμό τους.

Το χειρότερο όμως και πλέον επιζήμιο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος  να ενισχυθεί  η κακόβουλη επιχειρηματολογία  των αντιπάλων μας,  ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα των ευπόρων.

Και κάτι ακόμα χειρότερο. Αναπτύσσονται  μικρές τοπικές διαπλοκές. Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίο κυριολεκτικά «αγοράζουν» αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στην διαδικασία, των κατόχων τους. Έτσι εκτός από την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μ’ αυτή την θλιβερή συναλλαγή, συμβαίνει  ένας αγνός Νεοδημοκράτης που δεν θα έχει την δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει  για να ψηφίσει, να βλέπει ένα πολέμιο της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Δικαιολογημένα δεν θα επαναστατήσει;

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Φθάνει να ρίξει κάνεις  μια ματιά στον αριθμό των εγγεγραμμένων κατά Δήμο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook