Το μπρόκολο αλλιώς: ως μεζές του τηγανιού

Υλικά συνταγής

700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα)
330 ml μπίρα
2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγος μαϊντανός ή βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ

Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 2΄-3΄μέχρι να μαλακώσει λίγο. Τα στραγγίζετε καλά και τα στεγνώνετε σε πετσέτα.

2. Σε ένα μπολ ρίχνετε την μπίρα, τα τυριά και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρ, χτυπώντας με πιρούνι  μέχρι να γίνει χυλός πηχτός (κουρκούτι).

3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου, αφού το βουτήξετε πρώτα καλά στο χυλό. Όταν αρχίσουν να χρυσίζουν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με την κρέμα και το κρεμμυδάκι μεταξύ τους και νοστιμίζοντας με τα μυρωδικά και το λεμόνι. Σερβίρετε τα μπουκετάκια με το ντιπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook