Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα φιλοξενήσει ξεναγήσεις στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Μαΐου και την Δευτέρα 21 Μαΐου θα πραγματοποιήσει θεματικές ξεναγήσεις που απευθύνονται σε ομάδες προσφύγων, ενώ θα διοργανώσει και  μουσική εκδήλωση με το μουσικό σύνολο Vamos Ensemble και την Ιωάννα Φόρτη (18/5).

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τις ομάδες προσφύγων που θα συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις.

Θεματικές ξεναγήσεις για πρόσφυγες 

Πιο αναλυτικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, συνδιοργανώνει, με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης του Δήμου Ηρακλείου και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, τρεις θεματικές ξεναγήσεις με θέμα τις  Μετακινήσεις ανθρώπων και αντικειμένων στην Κρήτη, την Εποχή του Χαλκού, για ομάδες προσφύγων  που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των θεματικών ξεναγήσεων:  
Παρασκευή  18 Μαΐου  και   Δευτέρα 21 Μαΐου,   10.00-11.00, 1.00-12.00 και  12.00-13.00

Η συναυλία

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 20:00 (ελεύθερη είσοδος), θα πραγματοποιηθεί  μία ξεχωριστή συναυλία, σε μια μουσική συνύπαρξη της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του μουσικού συνόλου “Vamos Ensemble”.

Το “Vamos Ensemble” πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Είναι ένα πολυμελές σχήμα με σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο που θα ξεκινά και θα καταλήγει στην Κρήτη, θα παντρεύει μουσικά ιδιώματα και θα μας ταξιδεύει στο παρελθόν και το παρόν μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και ξεχωριστές ερμηνείες.
Η συναυλία  συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook