Η ορειβασία σήμερα είναι από τις πιο διαδεδομένες φυσικές δραστηριότητες αναψυχής σε όλο τον κόσμο.

Όλοι θαυμάζουμε την τρομερή θέα από μια ψηλή κορυφή, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτό και είναι σημαντικό να τους κατανοήσουμε. Η απότομη μετάβαση από μικρό σε μεγάλο υψόμετρο, η έλλειψη οξυγόνου ή η κούραση, δημιουργεί συμπτώματα όπως, δύσπνοια, κεφαλαλγία, εμετούς κ.α. και χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία πριν το επιχειρήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ο.Σ. Χανίων, με την υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την διάλεξη με θέμα: «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ: Οξεία Νόσος των Ορέων (ΟΝΟ), Εγκεφαλικό Οίδημα Μεγάλου Υψομέτρου (ΕΟΜΥ), Πνευμονικό Οίδημα Μεγάλου Υψομέτρου (ΠΟΜΥ)», την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 28-32, στο 2ο υπ. επίπεδο. Παρουσιάζει ο κ. Δημήτριος Μπούρδας [Β.Sc, P.G. Dipl., M.Sc., Ph.D.], Διδάκτωρ του τομέα Αθλητιατρικής & Βιολογίας της Άσκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν βασικές πληροφορίες από μελέτες, που θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις αιτίες και τη θεραπεία στις ασθένειες του μεγάλου υψομέτρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσοχή: Το να ταξιδεύει κανείς σε μεγάλο υψόμετρο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Στη ομιλία θα παρουσιαστούν βασικές πληροφορίες για τις ασθένειες σε μεγάλο υψόμετρο, όταν όμως ανεβαίνουμε σε μεγάλο υψόμετρο είναι δική μας η ευθύνη να μάθουμε τις τελευταίες σχετικές πληροφορίες, οι οποίες δεν αφορούν συγκεκριμένη προπόνηση, ορειβατική γνώση, τεχνική ή εμπειρία. Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων και ο ομιλητής δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για κάθε ατομική χρήση ή εξάρτυση από κάθε υλικό που θα απορρέει από την ομιλία – παρουσίαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook