Με δυναμικό τρόπο ζήτησε η γνωστή οικολογική οργάνωση Greenpeace την κατεδάφιση ενός παράκτιου ξενοδοχείου στην Ισπανία, καθώς ολοκληρώθηκε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια. Περίπου δέκα ακτιβιστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο «El Algarrobico», ανήρτησαν πανό στην πρόσοψή του και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν λάβουν γραπτές εγγυήσεις ότι θα εκτελεστεί δικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται η κατεδάφισή του.

Το 21 επιπέδων και 411 δωματίων «El Algarrobico» χτίστηκε στο φυσικό πάρκο Κάμπο ντε Γκάτα στην Αλμερία και σύντομα έγινε σύμβολο της αυθαίρετης δόμησης από την οποία υποφέρουν οι ισπανικές ακτές. Με πολλές ακτές της Ισπανίας να θυμίζουν ζούγκλα από οικιστικής άποψης, οι οικολόγοι θεωρούν τη μάχη του ηφαιστιογενούς Γκάμπο ντε Γκάτα αποφασιστικής σημασίας.

Παρά τις δεσμεύσεις των πολιτικών ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί, το «El Algarrobico» παραμένει στη θέση του πάνω από την ομώνυμη παραλία. Το δημοτικό συμβούλιο στη γειτονική Καρμπονέρας έδωσε τη δική του μάχη στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξενοδοχείου, ελπίζοντας ότι η λειτουργία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη χειμαζόμενη από την ανεργία Ανδαλουσία.

Μετά τις αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, η Greenpeace ελπίζει ότι θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες. «Δεν πρόκειται να το κουνήσουμε από εδώ» ξεκαθάρισε ένας από τους ακτιβιστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook