Σε μια "πριβέ" εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βίλα Αριάδνη η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε το Πριγκιπικό ζεύγος.

Η παρουσία της κυρίας Βαρδινογιάννη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού δεν ήταν τυχαία βεβαίως καθώς έχει κάνει σπουδές πάνω στην Αρχαιολογία, ενώ και η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα την Μινωική Κρήτη. 

Η συνέχεια δόθηκε στην Βίλα Αριάδνη που ήταν και ο χώρος κατοικίας του Σερ Άρθουρ Έβανς, και ο οποίος χρησιμοποιείται από την Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, όπου εκεί κατά την διάρκεια της παρουσίας του Πρίγκιπα Καρόλου ετοιμάστηκαν, μπροστά του, παραδοσιακά Μινωικά Εδέσματα όπου ο Διάδοχος του Θρόνου είδε πως προετοιμάστηκαν τα εν λόγω εδέσματα. 

Η ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχαν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αλλά και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Κάρολο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη.

 

Παραβρέθηκαν και οι δύο στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η  κύρια Βαρδινογιάννη, που συνδέεται με φιλική σχέση με τον Πρίγκιπα Κάρολο, του προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.  

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει  στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.