Την Τρίτη 08-05-2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά και συζητήθηκε το ΝΣ (Νομοσχέδιο) «Κλεισθένης» που έδωσε σε δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση, για τις νέες αναδιαρθρώσεις σε Δήμους, και Περιφέρειες.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Λαική Συσπείρωση Πλατανιά” αναγέρονται τα εξής:

“Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  ανέδειξαν τις πολύ σοβαρές και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις του ΝΣ, με τις οποίες δήμοι και περιφέρειες δεσμεύονται σε μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων,  φορτώνοντας με νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα( νέα φορολογία, ανταποδοτικά τέλη κτλ).

Οι άλλες δυο παρατάξεις  αποσιώπησαν εντελώς την παραπάνω κατεύθυνση του νομοσχεδίου και  στάθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στο  εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική. Με λεονταρισμούς μεταξύ τους και σκιαμαχείες ,  ίδιες με αυτές που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την μια και των κομμάτων της Ν.Δ – πρώην ΠΑΣΟΚ  από την άλλη , παίζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο  θέατρο αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων για να μείνουν  στο απυρόβλητο τα νέα βάρη που θα προστεθούν στο λαϊκή νοικοκυριό από το  «Κλεισθένη» . 

Ορισμένα από αυτά είναι : ανταποδοτικά τέλη στην υπηρεσία πρασίνου ,  ίδρυση εταιριών ειδικού σκοπού στην κοινή ωφέλεια στις ΑΠΕ, στην δημοτική γη , στην ακίνητη περιουσία στις μεταφορές στην διαχείριση απορριμμάτων κτλ , αυτές οι δραστηριότητες ιεραρχούνται ψηλά στην κερδοφορία των επιχειρηματικων ομίλων με τους οποίους θα συμπράξουν οι δήμοι και οι περιφέρειες , αυτά είναι ορισμένα από τα νέα «μαργαριτάρια» που θα μας φορτώσουν . 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτίμα ως θετικό το άρθρο για την απλή αναλογική. Διευκρίνισε όμως πως η απλή αναλογική δεν δίνει καμία μεγαλύτερη αξία, πέρα από το ότι εξασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών. Δήλωσε δε ότι το ΚΚΕ θα τη ψηφίσει στη Βουλή, αν δεν αλλάξει στο μεταξύ.

Τέλος , ο νομός για τους  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη άνω των 500 ευρώ, ισχύoυν και για χρέη προς τους δήμους από 1η Μαΐου . Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν το θέμα στην συνεδρίαση στης 02-05-2018   και  από την περασμένη δευτέρα (7/5/2018) κατέθεσαν και  πλήρης εισήγηση  με θέμα: ‘’ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ 1Η ΜΑΗ’’ , προς το Δ.Σ. .  Από τότε έως σήμερα έχουν γίνει δυο συνεδριάσεις χωρίς να το έχουν συμπεριλάβη  στην ημερήσια διάταξη .

Τους παραθέτουμε στην κρίση των πολιτών .
  
Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΚΟΥΜΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook