Ο Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων” περιγράφει την συγκινητική ιστορία του Φράνκι. Του σκυλάκου που πριν απο έναν χρόνο βρέθηκε να περιφέρεται άρρωστος στον Γαλατά και τώρα ζει ευτυχισμένος με την οικογένεια που τον υιοθέτησε

“Το Σεπτέμβριο του 2017 ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων»,έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάτοικο του Γαλατά. Η γυναίκα ήταν αναστατωμένη και περιέγραφε σοκαρισμένη ότι στο Γαλατά εμφανίστηκε ένας παραμορφωμένος σκύλος «που δεν έχει ούτε μάτια,ούτε αυτιά,ούτε μαλλιά και αποτελεί εστία μόλυνσης για το χωριό».Ήταν δε βέβαιη,»ότι τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναδεί».

Μας ζητούσε να καλέσουμε έναν κτηνίατρο για να του κάνει άμεσα ευθανασία.Το σκυλάκο τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο για να μην κυκλοφορεί και μολύνει το χωριό.

Εθελοντής μας,πήγε και πήρε το ζώο -που είχαν εγκαταλείψει με περιλαίμιο-και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του κυρίου Ξανθουδάκη στα Χανιά.

O άτυχος σκυλάκος είχε φλεγμονή στα μάτια και τροφική αλλεργία,ασθένειες απολύτως ιάσιμες με την κατάλληλη πολύμηνη θεραπεία.

Το πρώτο διάστημα φιλοξενήθηκε στο κτηνιατρείο,ακολουθούσε εντατική φαρμακευτική αγωγή,ειδική διατροφή και χρειαζόταν καθημερινό μπάνιο με ειδικά σαμπουάν που ανέλαβε το προσωπικό του κτηνιατρείου.

Όταν τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν,πήγε σε σπίτι φιλοξενίας και ψάχναμε εναγωνίως να του βρούμε την κατάλληλη οικογένεια που θα ήθελε να αφιερώσει χρόνο στο Φράνκι που ήταν μεγαλύτερος από 7 ετών.

Η οικογένεια αυτή δε βρέθηκε στην Ελλάδα με τα χιλιάδες ταλαιπωρημένα αδέσποτα και η φιλοξενία είχε τελειώσει,οπότε η μόνη μας επιλογή ήταν ο Φράνκι να ξαναγυρίσει στο δρόμο,μια επιλογή που θα σήμαινε το θάνατό του.

Και τότε τον ανέλαβε η κα Ελισσάβετ Ηλιάκη-πρόεδρος του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ» που πήρε το Φράνκι στο καταφύγιο.Του έφτιαξε δικό του χώρο,ώστε να είναι μόνος του για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του με τα καθημερινά μπάνια και με ειδική φροντίδα να γίνει  ξανά ένας πανέμορφος σκύλος.

Εντατικά άρχισε να ψάχνει υιοθεσία στο εξωτερικό,ώσπου μια οικογένεια από τη Γερμανία,ζήτησε να υιοθετήσει τον πολύπαθο Φράνκι και τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Λαμβάναμε συνέχεια νέα του, μέσω της κας Ηλιάκη,η οποία πριν λίγες μέρες  έλαβε ένα γράμμα όπου τα γραμματόσημα είχαν τη φωτογραφία του Φράνκι!!!!!

Ο «σκύλος του Φρανκεστάιν» της Ελλάδας ,έγινε υπέροχο γραμματόσημο στη Γερμανία…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook