Tην Τετάρτη 16/5/2018 σε συνεργασία με το 2ο- 5ο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και στα πλαίσια του προγράμματος «Αιμοδοτούμε μαζί» (#aimodotoume_mazi) διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 16 Μαίου το απόγευμα από τις 16:-0-19:30, στο χώρο των 2ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Αλικαρνασσού (Μαυσώλου 105). Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, ενώ εξειδικευμένοι εθελοντές θα είναι στη διάθεση σας για να σας ενημερώσουν για την αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών/δωρεά ομφάλιου αίματος και τη δωρεά οργάνων. Δράσεις για την απασχόληση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών θα διεξάγονται παράλληλα στο χώρο του σχολείου.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά 4 μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. Πρέπει επίσης να έχει μαζί του τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα social media του Αιματοκρήτη https://www.facebook.com/aimatocritis ή τηλεφωνήστε μας στο 2810-239773!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook