Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), ώρα 20.30, συναυλία με τη Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο)και την Ευδοκία Μωϋσίδου (σοπράνο ).

Θα ερμηνεύσουν έργα των Chopin, Χατζιδακης, Fauré, Tschaikowsk, Rachmaninov, Strauss, , Puccini, Lehar.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
 
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος την είχε ακούσει να παίζει στη νέα Υόρκη, σε ηλικία 9 ετών. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών (α΄βραβείο) με καθηγήτρια τη M. Παπαϊωάννου. Συνέχισε σπουδές στο Ωδείο της Γενεύης κοντά στον Λουί Χιλτμπράν (α΄ βραβείο δεξιοτεχνίας με διάκριση).
Μελέτησε με τον Φρ. Γκούλντα στο Ζάλτσμπουργκ, τους Π. Μπαντούρα-Σκόντα και Α. Μπρέντελ στη Βιέννη, όπου και βραβεύτηκε, και με τον N. Mαγκάλοφ στη Γενεύη. Έχει επίσης βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Βερτσέλλι (Ιταλία).
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Βέλγιο, Σόφια, Γρανάδα, Λευκωσία, Λεμεσό, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη, Λουγκάνο). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Μενουχίν, Χατζιδάκι, Χωραφά, Κολάση, Θεοδωράκη, Δεμερτζή, Κοντογεωργίου, Χριστογιαννόπουλο, Φαραντούρη, Πασπαλά, Αρλέτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Κορκολή, Πάτρα, Μιρόσνικοφ, Μάρτα Άργκεριχ κ.ά.
Έχει ηχογραφήσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου (Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Σοπέν, Ραβέλ, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ) και έργα ελλήνων συνθετών (κυρίως Χατζιδάκι και Θεοδωράκη). Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για τη μουσική της προσφορά με το βραβείο Μοτσενίγου.
Ζει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, όπου δραστηριοποιείτε καλλιτεχνικά στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Επαρχία και στο Εξωτερικό. Εγκαινίασε ως σολίστ τις συναυλίες της «Ορχήστρας των χρωμάτων» υπό την διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, έπαιξε ως σολίστ με τις δύο Κρατικές μας Ορχήστρες, πολλές φορές.
Έχει παίξει με την συμφωνική της Βαρσοβίας και την Φιλαρμονική του Μονάχου. Υπήρξε έφορος της Σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών.
Σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της αποτελεί η μουσική διδασκαλία. Έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική δωματίου καθώς και για τη συνοδεία του Lied.
Είναι εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας για δώδεκα συνεχή έτη.
 
ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ
Η Ευδοκία Μωϋσίδου ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στη Ρωσία.
Είναι αριστούχα απόφοιτη του Ωδείου Αθηνών απο τις σχολές Πιάνου της τάξης Ντόρας Μπακοπούλου και Μονωδίας τάξης Χαράς Σαβίνο.
Έχει παρακολουθήσει Master Class με τον τενόρο Antonio Constantino και με την mezzo-soprano Elena Obraztsova.
Ως φοιτήτρια μονωδίας του Ωδείου Αθηνών έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στα lieder του R.Strauss.
Απεσταλμένη απο την Γραμματεία Νέας Γενιάς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1st International Youth Congress & Festival “Great Silk Way” στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν αλλά και στο Φεστιβάλ “ Europa Season “ στην Κραϊόβα της Ρουμανίας ανάμεσα σε 25 χώρες.
Έχει συμμετάσχει σε περιοδείες και σε τηλεοπτικές εκπομπές με αποσπάσματα από τα γνωστότερα Musical , αποσπάσματα ελληνικού κινηματογράφου καθώς και αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες.
Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται προκλασική μουσική, ορατόριο, όπερα, οπερέτα και lieder Κλασικών και σύγχρονων συνθετών καθώς και Μιούζικαλ και τραγούδια του ελληνικού και διεθνή κινηματογράφου
Μερικοί από τους Ρόλους του Ρεπερτορίου της ειναι :
Fiordiligi απο την οπερα “Cosi fan Tutte”,
Donna Elvira και Donna Anna από “D.Giovanni”,
Contessa και Susanna απο τους Γάμους του Φίγκαρο,
Konstanze από την “Απαγωγή από το Σεράϊ” του W.A.Mozart,
Liú απο την Turandot του G.Puccini,
Mimi απο την οπερα “La Boheme”του G.Puccini,
Leonora απο την οπερα “Il Trovatore” ,
Violetta από “La Traviata” ,
Gilda από “Rigoletto” του G.Verdi,
Tatiana απο “Evgenii Onegin”,
Liza από “Dame Pique” του P.I.Tshaikowsky,
Gianetta και Adina απο το “Elisir D Amore”και
“Lucia” από την όπερα “Lucia di Lammermoor” του G.Donizetti κ.α

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook