“Το Μαγγανοπήγαδο” του Στέφανου Φωτιάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καλογεράκη. 

«Το Μαγγανοπήγαδο» είναι θεατρικό έργο γραμμένο στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Στέφανο Φωτιάδη. Ακολουθώντας το μέτρο και τους κανόνες του γαλλικού μπουλβάρ ο συγγραφέας σκαρώνει μία έξυπνη κωμωδία χαρακτήρων για να σχολιάσει δηκτικά τις παραδοξότητες και την απρονοησία της αστικής τάξης, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από τα δεινά του πολέμου και της κατοχής και των κατοπινών δυστυχιών.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το έτος 1955 από τον θίασο Ν. Χατζίσκου –Αν. Συνοδινού στο Θέατρο Κεντρικόν της Αθήνας με επι…τυχία, ενώ το 1963 διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο με τον τίτλο «Τρελοί Πολυτελείας» σε σενάριο και σκηνοθεσία Στέφανου Φωτιάδη με πρωταγωνιστές τους Μίμη Φωτόπουλο, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιώργο Πάντζα, Ελένη Αννουσάκη, Γιώργο Κωνσταντίνου κ.α. Μία δεκαετία αργότερα το 1972 παρουσιάστηκε στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ ως θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής «Το Μεγάλο μας Θέατρο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη με τους Βαγγέλη Πρωτόπαπα, Γιώργο Τζώρτζη, Άννυ Πασπάτη, Ματίνα Καρρά κ.α. 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: 
Για να έχει ενδιαφέρον και γοητεία η ζωή σου πρέπει πάντα κάτι να ποθείς, κάτι να ελπίζεις, κάτι να περιμένεις. Ο Φαίδων Ζαράνης δεν περιμένει τίποτα, για τον απλούστατο λόγο ότι τα έχει όλα σε αφθονία, πλούτο, υγεία, νιάτα, έρωτα και συνεπώς βρίσκει πως η ζωή του δεν έχει καμιά γοητεία και κανένα ενδιαφέρον. Ψάχνει να βρει κάτι το συναρπαστικό, κάτι που να τον συγκλονίσει, κάτι που να τον ταράξει, όπως λέει ο ίδιος, μάταια όμως… και είναι δυστυχισμένος. Τα έχει όλα, μα είναι δυστυχισμένος. Αχαριστία!! Tου υπογραμμίζει κάποιος φίλος του. Αυτός όμως έτσι νιώθει και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει λύση. Μόνο που ψάχνει στις πιο απίθανες μεριές, ενώ η λύση του προβλήματος βρίσκεται πολύ κοντά του και είναι απλούστατη… 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (με σειρά εμφάνισης):

Δημήτρης Πετράκης
Νίκος Γιακουμάκης
Αφροδίτη Ταβουλάρη
Ελλάδα Μουρατίδη
Μαρικίτα Καλογεράκη
Γιώργος Κορτσαλιουδάκης
Γιώργος Βεργάκης
Γεωργία Τσουχλαράκη
Γιώργος Αμανάκης
Ελένη Μπολιουδάκη
Χαράλαμπος Ζολινδάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καλογεράκης

Σκηνική επιμέλεια: Δημήτρης Καλογεράκης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ξανθή Κόντου

Μακιγιάζ: Ιωάννα Δουρουντάκη

Φωτισμός-Ήχος: Γιάννης Γιαννικάκης

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γιαννικάκης, Γιώργος Κορτσαλιουδάκης

Σχεδιασμός Αφίσας-Προγράμματος: Βασίλης Πιτσώνης-SCRIPTA

Οργάνωση παραγωγής-Λογιστήριο: Μάρση Βολάνη

Επιμέλεια Προγράμματος: Γιώργος Κορτσαλιουδάκης

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
17-18-19-20 Μαίου 

Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων-Κρατήσεις:
Στο ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων (Πλατεία Δικαστηρίων)
και
στο τηλέφωνο 28210-55306 (Δευ-Παρ. 09.00-13.00) 

Γενική είσοδος: 8 ευρώ (Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς)a

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook