Το πρώτο Προεδρείο καθώς και η Εκτελεστική Επιτροπή αναδείχθηκαν για το Ίδρυμα ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ του Δήμου Χερσονήσου, στην 1η τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, σε πνεύμα ομοφωνίας και μετά την ορκωμοσία των μη αιρετών μελών του Δ.Σ. που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Ιωάννης Μαστοράκης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χερσονήσου).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ σύμφωνα με την 31/2011 Απόφαση του Δημάρχου Χερσονήσου είναι η κα Ιωάννα Ζερβάκη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χερσονήσου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ αναδείχθηκε, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η κα Ευγενία Λαγουδάκη, Φιλόλογος.

Για την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ορίζεται η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Ιωάννα Ζερβάκη ενώ αναδείχθηκαν ως:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ο κ. Μανόλης Ανυφαντάκης, Δημοτικος Σύμβουλος και ο Κωνσταντίνος Αργυράκης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρασίου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: οι: κ.κ. Μανόλης Διαμαντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και Τασούλα Μαρκομιχελάκη, Καθηγήτρια του Τμ. Φιλολογίας του Αριστ. Παν/μίου Θες/νίκης.

Κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση και μετά την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από τα θέματα που ενδιαφέρουν στο Ίδρυμα «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καθώς και έγιναν προτάσεις για τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την εκπλήρωση των καταστατικών σκοπών, δηλαδή:

1. Την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν την προαγωγή του πνευματικού επιπέδου της κοινωνίας του Δήμου Χερσονήσου,

2. Την πληρέστερη γνωριμία του συγγραφικού έργου, της ζωής, της προσωπικότητας και της πνευματικής προσφοράς των πνευματικών δημιουργών Έλλης Αλεξίου, Ελευθερίου Αλεξίου και Γαλάτειας Αλεξίου − Καζαντζάκη με το κοινό και ειδικά με την μαθητιώσα νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα επιδιώκει να πραγματοποιήσει ποικίλες δραστηριότητες, ορισμένες εκ των οποίων είναι:

  • Διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, διαλέξεων και λογοτεχνικών διαγωνισμών στα σχολεία,
  • Διοργάνωση συνεδρίων και έκδοση ενημερωτικών εντύπων και βιβλίων.
  • Επανεκδόσεις Εκπόνηση μελετών και ερευνών που σχετίζονται με τους σκοπούς του Ιδρύματος και αναφέρονται στο έργο των ανωτέρω πνευματικών δημιουργών,
  • Συνεργασία με πνευματικούς ανθρώπους καθώς και με άλλα ιδρύματα συναφών σκοπών.

Η έδρα του Ιδρύματος βρίσκεται στο Κράσι, Δημοτικής Ενότητας Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook