Ανακοίνωση όλων των εκλεγμένων με την Λαική Συσπείρωση στην Κρήτη για την παράταση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων σε «τουριστικές περιοχές» 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Την Πέμπτη 17-5-2018 συζητιέται σε επιτροπή της Περιφέρειας μια απαράδεκτη εισήγηση για παράταση του καθημερινού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 11.00 το βράδυ σε «τουριστικές περιοχές» από Απρίλη μέχρι Νοέμβρη. Με πρόσχημα τον τουρισμό ορίζεται σχεδόν ολόκληρη η Κρήτη ως «τουριστική περιοχή» και επιχειρείται η βάρβαρη επέκταση του ωραρίου.

Προτείνεται ένα τόσο σοβαρό θέμα που εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες και φέρνει τα πάνω κάτω στα δικαιώματα και στη ζωή χιλιάδων υπαλλήλων και μικρών εμπόρων, παρά την αντίθετη γνώμη σωματείων υπαλλήλων και εμπορικών συλλόγων της Κρήτης, με αφορμή αίτημα συνδικαλιστών εμπόρων προσκείμενων στα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων.

Στη μεθόδευση αυτή ανέλαβαν τον πιο βρώμικο ρόλο οι Διοικήσεις σε Περιφέρεια και Δήμους, που χωρίς αρμοδιότητα, χωρίς συνεδριάσεις και αποφάσεις δημοτικών και περιφερειακού συμβουλίου, με εισηγήσεις απίστευτης ελαφρότητας, πρόχειρες, χωρίς κριτήρια και τεκμηρίωση, ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων.

Αυτοί που κυβερνούν Περιφέρεια και Δήμους με κλεμμένες ψήφους άλλων παρατάξεων, που κατηγορούν την απλή αναλογική ότι τάχα υπονομεύει την «κυβερνησιμότητα»  στους Δήμους, ρίχνουν τη μάσκα και αποδείχνουν ότι θέλουν να «κυβερνούν» τους Δήμους, σε ρόλο τάχα «φίλου» του δημότη, μόνο και μόνο για να χτυπούν ανεμπόδιστα τους εργαζόμενους και να υπηρετούν ξεδιάντροπα το μεγάλο κεφάλαιο, ευθυγραμμισμένοι με την κυβέρνηση.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουμε τη στάση των Δήμων και την Περιφέρειας και απαιτούμε στο πλευρό των υπαλλήλων στο εμπόριο και των μικρών εμπόρων

● Καμία παράταση – διεύρυνση – επέκταση του καθημερινού ωραρίου των καταστημάτων
● Νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής
● Κατάργηση κάθε νομικής και διοικητικής πράξης για την «απελευθέρωση» του ωραρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook