Η  συσκευή  του ΙΤΕ  και της Περιφέρειας Κρήτης τοποθετήθηκε και λειτουργεί στον κατεξοχήν φυσικό της χώρο

Εάν βρεθείτε στο κέντρο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και δείτε στην κατασκευή που υπάρχει εκεί μια οθόνη με κρητικές συνταγές και προιόντα μην  προσπαθήσετε να χειριστείτε την οθόνη ως μια οποιαδήποτε οθόνη αφής για να αλλάξετε σελίδες.

Απλά γυρίστε τον χειρόμυλο που είναι δίπλα και αυτομάτως αλλάζουν οι σελίδες, ενώ ταυτόχρονα στην άλλη πλευρά πέφτει λάδι σε ένα δοχείο!!

 Βέβαια οι σελίδες αλλάζουν και από την οθόνη αλλά σίγουρα το γύρισμα του χειρόμυλου είναι πιο…διαδραστικό!!


Η συσκευή αυτή προβολής της κρητικής διατροφής δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας  για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης και αρχικά είχε τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο Χανίων.

Στην συνέχεια και λόγω των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου η συσκευή απομακρύνθηκε και τελικά παραχωρήθηκε στον Δήμο Χανίων, ο οποίος βελτίωσε την κατασκευή και την τοποθέτησε στον κατεξοχήν φυσικό της χώρο, που δεν είναι άλλος από το κέντρο της Δημοτικής Αγοράς.

Να σημειωθεί πως ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι ο επισκέπτης  έχει την δυνατότητα μια συνταγή να την στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θέλει, όπως έκανε και η Δανή με την συνταγή της Χανιώτικης  κρεατότουρτας.

 

 

Στο μεταξύ ερωτώμενος για το θέμα της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς και της κακής εικόνας που αντικρίζουν οι επισκέπτες, ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε τα όσα έχουν γίνει ενώ απεύθυνε έκκληση σε όσους γράφουν συνθήματα στους τοίχους να σεβαστούν το μνημείο.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook