Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε διεξοδικά από την αντιδήμαρχο για το έργο αλλά και για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και για το σύνολο των κοινωνικών δομών που συνεχίζει αδιαλείπτως να στηρίζει ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Κυρίλλου Διαμαντάκη με την αντιδήμαρχο κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, τη συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα. Κική Χασάπη, την Προϊσταμένη  του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Σταυρούλα Κιουρανάκη, την υπεύθυνη Υλοποίησης Πράξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα. Ηρώ Λαμπράκη–Βαρδάκη και το προσωπικού του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επιπλέον, η συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου τον ενημέρωσε λεπτομερώς για τον αριθμό των επωφελούμενων οικογενειών (φτάνουν τις 100) για την ανάγκη στήριξης της Δομής σε τρόφιμα καθώς και για την αναγκαιότητα συνεργασίας με φορείς και επιχειρηματίες της πόλης.

Με τη σειρά του ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι κοινός στόχος τόσο του Δήμου όσο και της Μητρόπολης είναι η βοήθεια των ανθρώπων που υποφέρουν και δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει έμπρακτα το Παντοπωλείο, ενώ ευχήθηκε σύντομα να μην υφίσταται η ανάγκη ύπαρξής του.

Όπως τόνισε  η κ. Χατζημαρκάκη:
«Ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους Δήμους ανά την Ελλάδα σε απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από προγράμματα ΕΣΠΑ με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Εντάξαμε στο πρόγραμμα τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και νέες δομές, όπως το Κέντρο Κοινότητας, που έχει πλέον εξειδικευμένο προσωπικό και παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αντιμετωπίζοντας έτσι όχι μόνο τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση των τελευταίων ετών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook