Κάμερες που παρακολουθούν την άγρια φύση κατέγραψαν ένα ζευγάρι πάντα που ζει ελεύθερο σε φυσικό καταφύγιο σε μία περιοχή η οποία είχε πληγεί πριν από δέκα χρόνια από μεγάλο σεισμό στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το ζευγάρι των πάντα να περπατά και να παίζει στο Εθνικό Φυσικό Καταφύγιο του Σιαοτσαϊζίγκου, στην αυτόνομη περιοχή Μπεϊτσουάν Τσιανγκ. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που ελεύθερα στη φύση πάντα εντοπίζονται στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το 2008.

Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων στο φυσικό πάρκο. Από το 2010 η τοπική κυβέρνηση εκπόνησε σχέδια για την αποκατάσταση του βιότοπου που ζουν τα τεράστια πάντα. Το 2015 ολοκληρώθηκαν τα έργα τα οποία καλύπτουν περίπου 160.490 στρέμματα γης.

Ο εθνικός δρυμός Σιαοτσαϊζίγκου, που εκτείνεται σε περίπου 443.910 στρέμματα, έχει 2.150 είδη φυτών και φιλοξενεί 515 είδη ζώων από τα οποία τα 74 προστατεύονται από το κράτος ως είδη προς εξαφάνιση. Εκτιμάται ότι από το 2017 στην περιοχή ζουν 74 γιγάντια πάντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook