Το μέτρο της διοικητικής αποβολής σε βάρος δύο ιδιοκτητών αναψυκτηρίων (καντίνων) σε Αγίους Αποστόλους και Χρυσή Ακτή εξετάζει να ενεργοποιήσει ο δήμος – Τι συνέβη

Το μέτρο της διοικητικής αποβολής σε βάρος δύο ιδιοκτητών αναψυκτηρίων (καντίνων) σε Αγίους Αποστόλους και Χρυσή Ακτή καθώς και την προσφυγή στο άρθρο 152 κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει τον διαγωνισμό στον οποίο πλειοδότησαν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίας, εξετάζει ο δήμος Χανίων όπως έγινε σήμερα γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Σύμφωνα με μια σύντομη ενημέρωση που έκανε προς το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. Μιχάλης Βλαχάκης, οι δύο πλειοδότες, προσέφυγαν οι ίδιοι κατά του διαγωνισμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης,  ενώ “κατά περίεργο τρόπο”, όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η υπηρεσία έκανε δεκτή την προσφυγή τους.

Αποτέλεσμα είναι οτι οι δυο πλειοδότες δεν αποδίδουν τα χρήματα που οφείλουν στο δήμο Χανίων με τον κ. Βλαχάκη να σχολιάζει οτι η προσφυγή έγινε επί της ουσίας επειδή το κόστος μίσθωσης των αναψυκτηρίων ήταν πολύ υψηλό.

Ο κ. Βλαχάκης ζήτησε το θέμα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διατάξεως, ωστόσο με την αιτιολογία από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, οτι θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης επί των θεμάτων ημερήσας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημα απορρίφθηκε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και έτσι δεν έγιναν γνωστά περισσότερα επί του θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook