Να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων σε επόμενη συνεδρίασή του,  ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Αθανασόπουλος,  ζήτησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Η πρόταση τέθηκε αρχικά από τον κ. Λειψάκη με αφορμή όπως είπε, ανακοίνωση από το Φεστιβάλ Αθηνών, συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕΚ, για την οποια ωστόσο όπως επισημάνθηκε, το διοικητικό συμβούλιου του ΔΗΠΕΘΕΚ δεν έλαβε απόφαση και δεν είχε γνώση για τους καλλιτεχνικούς και οικονομικούς όρους αυτής της συνεργασίας.

Με την πρόταση του κ. Λειψάκη συντάχθηκε και ο επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας 100/5" 'Αρης Παπαδογιάννης, ο οποίος ανέφερε οτι το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα όπως σημείωσε, να εκτίθεται το δημοτικό συμβούλιο του δήμου που έχει την πλειψοηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου.

Ο δήμαρχος Χανίων Τασος Βάμβουκας απάντησε οτι εφόσων κριθεί αναγκαίο ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο σημείωσε οτι το θέμα της συνεργασίας με το Φεστιβάλ είχε συζητηθεί πέντε φορές στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο δεν έλαβε μεν απόφαση, είχε όμως ενημερωθεί για την συνεργασία.

Ταυτόχρονα ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε οτι στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ είναι και άλλοι Δήμοι αλλά και η Περιφέρεια Κρήτης και για αυτό δεν θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων να συμπεριφέρεται "σαν τον μεγάλο πατέρα που θα μαλώσει το παιδί του".

Πάντως ο κ.Βάμβουκας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο να παραστεί ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και να συζητηθούν θέματα που αφορούν το θέατρο.