Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι «αδύνατη», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, απαντώντας στις φωνές που προέρχονται ακόμα και από το κόμμα του (τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες – FDP) και ζητούν την εκδίωξη της χώρας μας από την Ευρωζώνη, πυροδοτώντας καταστροφολογικά σενάρια σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ευρωζώνη.

«Δεν μπορείς να αντιστρέψεις την πορεία της ιστορίας. Το να αποχωρήσει μία χώρα θα ήταν αδύνατο, δεδομένων των Συνθηκών που είναι τώρα σε ισχύ», είπε ο κ. Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Με το σχόλιο αυτό ο κ. Ρέσλερ «απαντά» σε όσα είπε στην Bild ο πρόεδρος του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, όπου, μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η θέση του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτήν της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία -και- την περασμένη Δευτέρα απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «ντόμινο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook