Να μην χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτρέπει το Βατικανό τις μοναχές, υποστηρίζοντας πως θολώνουν τον στοχαστικό τους κόσμο με «θόρυβο, νέα και λόγια».

Σε έγγραφο που δημοσιοποίησε το Βατικανό, οι καλόγριες πληροφορήθηκαν ότι τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το Facebook ή το Twitter και να διαβάζουν ηλεκτρονικά για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ωστόσο τις συμβουλεύουν αυτό να γίνεται με «διακριτικότητα». Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Βατικανού, πρέπει να προσέχουν πολύ το περιεχόμενο που βλέπουν και διαβάζουν στο διαδίκτυο.

Οι οδηγίες αυτές έρχονται τρεις εβδομάδες μετά την διαδικτυακή διαμαρτυρία από ομάδα καλογριών στην Ισπανία για την απόφαση δικαστηρίου να απαλλάξει πέντε άνδρες από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν, το 2016, στην Παμπλόνα.

Το άκρως καταδικαστικό ποστ των καλογριών έγινε viral, με περισσότερα από 14.000 likes και 15.000 κοινοποιήσεις. 

Το δικαστήριο στη Ναβάρα, στη βόρεια Ισπανία, καταδίκασε τους άνδρες, οι οποίοι είχαν βιντεοσκοπήσει με τα κινητά τους τηλέφωνα τον βιασμό και γελούσαν με το περιστατικό κατόπιν σε μια ομάδα στο Whatsapp, για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης, που επισύρει μικρότερες ποινές.

Πηγή: cnn.gr