Το Συνέδριο Εθνικών Αντιπροσώπων του δικτύου Φοιτητών Erasmus ξεκινά αύριο στο Ηράκλειο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Γραφείου Europe Direct.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει 110 εκπροσώπους από 40 συνολικά χώρες της Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-20 Μαΐου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και το πρόγραμμα Erasmus σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και ζητημάτων που άπτονται της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

«Ύστερα από διαγωνισμό μεταξύ άλλων χωρών, καταφέραμε να κερδίσουμε την διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού συνεδρίου που τιμά την χώρα, την πόλη, αλλά και τα πανεπιστήμιά μας. O λόγος για το συμβούλιο των εκπρόσωπων (CNR). Το συνέδριο διεξάγεται 4 φορές το χρόνο, για 4 μέρες, σε πόλεις, από τις 40 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο σύλλογος», αναφέρουν οι διρογανωτές, εξηγώντας πως, το συνέδριο διοργανώθηκε στο Aveiro, της Πορτογαλίας, τον Σεπτέμβρη και τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Το συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο φοιτητών Erasmus αλλά και για την προβολή του νησιού μας, γιατί θα φέρει εκπροσώπους του δικτύου Erasmus από 40 διαφορετικές χώρες, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του ESN International.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook