Το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 15/5/2018  είχε θέμα: Tην δίωρη επέκταση του ωραρίου στις τουριστικές περιοχές .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “με συντριπτική πλειοψηφία (εκτός από ένα μέλος του Δ.Σ),  αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεση των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων στην επιχειρούμενη αλλαγή –παράταση του ωραρίου. Μια παράταση που θα έρθει να εντείνει τον άνισο ανταγωνισμό με τα μεγαλομάγαζα και τις πολυεθνικές σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.

Οι πολυεθνικές αλυσίδες απαιτούν χρόνια τώρα την παράταση του ωραρίου καθώς και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δυστυχώς βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση ,την τοπική διοίκηση (δήμους,  περιφέρειες),αλλά και τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων ΕΣΕΕ και ΟΕΣΚ.

Οι εκπρόσωποι μας στα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα (πλην της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων ) έχουν βάλει το χεράκι τους για το ξεθεμελίωμα των ωραρίων και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Καλούμε την Περιφέρεια να μην υιοθετήσει την πλαστή πρόταση της ΟΕΣΚ ,  αφού η πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων είναι αντίθετη σε τέτοια μέτρα που στόχο έχουν την διάλυση της μικρής εμπορικής επιχείρησης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook