Τελευταία ενημέρωση: 15:40

Στις 11 και 13 Ιουνίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης στο Εφετείο Χανίων

Αναβολή για τις 11 Ιουνίου έλαβε η δίκη που ξεκίνησε χθες στο Εφετείο Χανίων,  για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που κατέληξε μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ , παραμονές του Πάσχα, τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο 29χρόνος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμα ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Ρέθυμνο και κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ,

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Πέμπτη, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος δύο ειδικευομένων γιατρών. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και οι τρεις δήλωσαν αθώοι. Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, με πρώτη την μητέρα της αδικοχαμένης 16χρονης κοπέλας η οποία όπως και στην πρώτη δίκη, αφηγήθηκε τα όσα έγιναν την μοιραία νύχτα που ενημερώθηκε πως η κόρη της ήταν στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δίκη είχε ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και η απόφαση του Δικαστηρίου βγήκε στις 11 Μαρτίου 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook