Μία αγέλη έξι λευκών λύκων προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Προέρχονται από τον ζωολογικό κήπο Parco Zoo D’Abruzzo, o οποίος έκλεισε πριν από αρκετούς μήνες. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ζώων που προέρχονται από ζωολογικούς κήπους οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν άθλιες, καθώς το 75% της έκτασης καλυπτόταν από νερό και λάσπη. 

Και οι έξι λύκοι είναι θηλυκοί, ηλικίας 3 και 4 ετών, και προέρχονται από δύο διαφορετικές γέννες. Στις λύκαινες δόθηκαν αρχαιοελληνικά ονόματα που σύμφωνα με την παράδοση συνδέονται με το λύκο. Έτσι ονομάστηκαν Νέμεσις, Αγαύη, Αίγλη, Γλαύκη, Θέτιδα και Λητώ. 

Οι 6 νεαρές λύκαινες έχουν ενταχθεί ομαλά στον καινούργιο τους χώρο. Μάλιστα είναι αρκετά δραστήριες και εμφανίζονται συχνά στη διάρκεια των ξεναγήσεων στους επισκέπτες.

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 13 λύκοι. Λειτουργεί Πέμπτη-Κυριακή (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook