Την Ιερά Μονή του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης «ρήμαξαν» ιερόσυλοι στην περιοχή του Πύργου. Οι διαρρήκτες πήραν τάματα των πιστών, παγκάρι και φιλόπτωχο, την στιγμή που ο ηγούμενος απουσίαζε.

Η Μονή βρίσκεται στην περιοχή του Λαμπετίου και τόσο κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών, όσο και τις Κυριακές στο εκκλησίασμα συρρέουν δεκάδες πιστοί. Ηγούμενος της μονής είναι ο π. Γρηγόριος, ο οποίος απουσίαζε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία συνέβη η διάρρηξη.

Η Μονή στο ένα τμήμα της περιβάλλεται από ψηλό μαντρότοιχο, ενώ στο υπόλοιπο από απλή περίφραξη. Ένας μεγάλος σκύλος είναι ο φύλακας στο χώρο. Όμως παραμένει άγνωστο πως οι δράστες κατάφεραν, αφού μπήκαν στο προαύλιο, να τον εξουδετερώσουν και να μην τους επιτεθεί.

Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν λοστό για να παραβιάσουν την πόρτα του ιερού και να μπουν στην εκκλησία. Ερεύνησαν όλο το χώρο και τελικά πήραν από το προσκυνητάρι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης άγνωστο αριθμό από τάματα (όπως χρυσά δαχτυλίδια και σταυρούς), το κουτί από το φιλόπτωχο ταμείο, ενώ παραβίασαν και το παγκάρι.

Η αξία των κλοπιμαίων δεν έχει εκτιμηθεί και οι Αρχές αναζητούν τους ιερόσυλους δράστες.

iliatora.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook