50 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε σεμινάρια υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Με στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων Ελλήνων και άλλων Διεθνών επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από το χώρο των Θετικών επιστημών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει σε ετήσια βάση κύκλους σεμιναριακών διαλέξεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου διάρκειας μίας εβδομάδας έκαστος. Οι διαλέξεις δίνονται στην Αγγλική γλώσσα από εξέχουσες διεθνώς επιστημονικές προσωπικότητες. Προβλέπονται έως τρεις κύκλοι διαλέξεων ανά έτος, οι οποίοι καλύπτουν θέματα που βρίσκονται στην αιχμή της διεθνούς επιστήμης και έρευνας στις περιοχές της Φυσικής Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών. 

Για έως 35 Έλληνες φοιτητές και έως 15 φοιτητές από άλλες χώρες (μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους) που έχουν επιλεγεί με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, παρέχεται οικονομική ενίσχυση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και παραμονής τους. Η οικονομική ενίσχυση των μη-Ευρωπαίων φοιτητών για τα έξοδα μετακίνησής τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το μέγιστο ποσό αποζημίωσης που παρέχεται στους Ευρωπαίους φοιτητές. Σε φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί απονέμεται δίπλωμα μετά από επιτυχή συμμετοχή στις διαλέξεις.

Ο επόμενος κύκλος διαλέξεων με τίτλο “The 2018 Lectures in Biology and Chemistry: Eukaryotic Transcription and its Regulation” θα διεξαχθεί από 16-20 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Ιουνίου 2018 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook