Τελευταία ενημέρωση: 13:05

Άρχισαν τα όργανα στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Χανίων και επιχειρηματιών σε δύο καντίνες στους Αγ.Αποστόλους και στη Χρυσή Ακτή

Συνεργείο της ΔΕΥΑΧ συνοδευόμενο από αστυνομική δύναμη προχώρησαν στην διακοπή της υδροδότησης σε δύο καντίνες στους Αγ.Αποστόλους και στη Χρυσή Ακτή για τις οποίες ο δήμος Χανίων κατήγγειλε οτι οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε “κατάληψη” μη αποδίδοντας χρήματα στο δήμο.

Η κόντρα του δήμου Χανίων με τους δύο πλειοδότες των δύο αναψυκτηρίων ξεκίνησε μετά από την κίνηση των τελευταίων να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού στον οποίο πλειοδότησαν οι δύο επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδημάρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων την περασμένη Τετάρτη,  οι δύο πλειοδότες προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση  επειδή το κόστος των αναψυκτηρίων ήταν πολύ υψηλό ενώ οι επιχειρηματίες δεν αποδίδουν τα χρήματα που οφείλουν στο δήμο Χανίων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είχε ακυρώσει το διαγωνισμό και ο δήμος Χανίων αποφάσισε να κινηθεί τόσο κατά της απόφασης, προσφεύγοντας στο άρθρο 152,όσο και κατά των πλειοδοτών με το μέτρο της διοικητικής αποβολής.

Σήμερα η διαδικασία διακοπής της υδροδότησης που έγινε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή επεισοδίων, ολοκληρώθηκε χωρίς ένταση.

Δείτε την απόφαση για την διακοπή της υδροδότησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook