“Τον Θεόδωρο Βασιλάκη θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη, απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη… για όλα αυτά που μου δίδαξε και προσέφερε…”.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Υπεύθυνη Εταιρικης Επικοινωνίας της Aegean Air Σταυρούλα Σαλούτση, αποχαιρετά τον ιδρυτή της Aegean Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποιος επεβίωσε σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συνεργάτες και τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο.

Διαβάστε το κείμενο

Με απέραντη θλίψη αποχαιρετώ έναν μεγάλο Έλληνα, ένα σπουδαίο άνθρωπο που είχα την εξαιρετική τιμή, ευλογία και τύχη να συνεργαστώ μαζί του τα τελευταία 25 χρόνια. Έναν διορατικό και ακούραστο ηγέτη, έναν οραματιστή, έναν ανιδιοτελή, ευγενή, δίκαιο, ακέραιο και σεμνό άνθρωπο, που αγαπούσε και σεβόταν όλους τους εργαζόμενους/συνεργάτες του και αφιέρωσε τη ζωή του στην προκοπή του τόπου του. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνει κοντά μας για να μας συντροφεύει, να μας εμψυχώνει και να μας εμπνέει, όπως το έκανε ασταμάτητα όλα αυτά τα χρόνια και θα μας προτρέπει πάντα με υπόδειγμα το έργο του και τον χαρακτήρα του να αναζητούμε την ποιότητα σε ότι κάνουμε και να υπολογίζουμε τη σημασία της αξίας των μικρών πραγμάτων, τη σημασία στη λεπτομέρεια όπως του άρεσε να λέει.

Πάντα θα θυμάμαι τα λόγια του και ειλικρινά δεν ξέρω ποια να ξεχωρίσω «Προσπάθησα να βάλω στην επιχείρηση, όχι μόνο μεράκι, αλλά και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που θέλω να πιστεύω, με συνοδεύει από τότε που γεννήθηκα: την ακεραιότητα. 

Σε όλες μου τις δουλειές, «δεν κοίταξα το χωράφι του γείτονα», όπως λέμε και στην Κρήτη. Η πείρα μου με δίδαξε ότι ο αυτοέλεγχος και η βελτίωση του δικού μου χώρου είναι κλειδιά για την επιτυχία».

Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις πατρικές συμβουλές που έδωσε στους νέους κατά την διάρκεια της τελετής αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

«…….ενώ ζούμε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση , παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ζούμε και σε μια από τις πιο ιστορικές και πιο όμορφες χώρες του κόσμου, την Ελλάδα μας,/ η Ελλάδα μας που σας περιμένει, σας χρειάζεται τώρα περισσότερο, και δακρύζει όταν σας χάνει στο εξωτερικό. Έχω ακούσει  να αναφέρονται  είμαι βέβαιος και εσείς  θα το έχετε ακούσει, από ανεύθυνους και επιπόλαιους εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για την πατρίδα μας, του ύφους τι περιμένεις, αυτοί είναι οι Έλληνες/ εγώ θα σώσω την κατάσταση?/ Αυτό μου δίδει την ευκαιρία, από αυτή τη θέση που βρίσκομαι, να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς οι Έλληνες  και η Χώρα μας αποδεδειγμένα έχουμε τη δύναμη να κάνουμε θαύματα, αλλά πρέπει πρώτα αυτό, εμείς να το πιστέψουμε (ο καθένας μας).»

«Εγώ θα μείνω εδώ. Και θα σώσω την κατάσταση», προέτρεψε τους φοιτητές να πουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τους συμβούλευσε……

• Να βλέπετε πάντα τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας μας, Να βάζετε στόχους κάνοντας οράματα, Να έχετε την υπομονή να δραστηριοποιείστε στην κατάλληλη στιγμή (timing), Να δημιουργείτε χώρους εργασίας με ανθρώπους, που θα τους επιλέγετε από τον χαρακτήρα τους και μετά από τις γνώσεις τους και σε αυτό το σημείο επιμένω γιατί ήταν πάντα η αρχή μου, Να κερδίζετε τους συνεργάτες σας στο επίπεδό τους, και να βεβαιώνεστε ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν, γιατί χωρίς αγάπη δεν υπάρχει επιτυχία./ και γιατί επιτυχία είναι οι συνεργάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς και παραγωγικοί, Να στοχεύετε διαρκώς στην ποιότητα και στην καινοτομία, Για την πραγματοποίηση των οραμάτων σας και προσωπικών σας στόχων, να στηρίζεστε μόνο στις ικανότητές σας, και όχι σε εφήμερες γνωριμίες και βοήθειες τρίτων, που ίσως μεταγενέστερα να αποτελέσουν τροχοπέδη. Θετικό θα είναι  η κάθε προσπάθειά σας να έχει να κάνει άμεσα η έμμεσα, καλό στον μικρό η μεγάλο κοινωνικό χώρο, που δραστηριοποιείστε. Έτσι μόνο θα απολαύσετε την αναγνώριση, την εκτίμηση, που σας διαβεβαιώνω είναι η καλύτερη ανταμοιβή….»

Πρόεδρε θα συνεχίσουμε αυτό που μας είχες τονίσει άπειρες φορές

«θα συνεχίσουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ήθος, ποιότητα και ψυχραιμία στον τρόπο που λειτουργούμε και ενημερώνουμε θα συνεχίσουν να είναι οι οδηγοί μας».

Τον Θεόδωρο Βασιλάκη θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη, απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη… για όλα αυτά που μου δίδαξε και προσέφερε….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook