Στο Ρέθυμνο και στα Χανιά βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ως Δήμαρχος της έδρας της ΠΕΔ Κρήτης και υπεύθυνος για την Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Κρήτης, όπου είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Ρεθύμνου και Χανίων κ.κ. Μαρινάκη Γιώργο και Σκουλάκη Μανόλη καθώς και με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Χανίων κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο για θεσμικά θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και για τις εκλογές της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ (Π.Δ. 35/2011) για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ.

Επίσης ο κ. Κουράκης είχε επικοινωνία με όλους τους Δημάρχους του Νομού Ρεθύμνου και του Νομού Χανίων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επικοινωνία με όλους τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Λασιθίου

Η συνάντηση με τον Μ.Σκουλάκη

«Το επόμενο διάστημα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά από την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, διότι τα ζητήματα είναι πολλά, η κρίση είναι μεγάλη και βαθειά. Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, οργανωμένα και με δυνατές πολιτικές πρωτοβουλίες, διότι δεν είναι ώρα για χάσιμο.

Η Περιφέρεια πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και η επιταγή του Συντάγματος να γίνει πράξη: O,τι δηλαδή μπορεί να κάνει η Περιφέρεια να το κάνει, να μην έχει την ανάγκη του κεντρικού κράτους, να έχει την δική της αυτοτέλεια».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, κατά τη συνάντηση την οποία είχε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο κ. Κουράκης, ο οποίος γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Χανίων θέματα σχετικά με της εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ – ΚΕΔΕ, ως Δήμαρχος της έδρας της ΠΕΔ Κρήτης και υπεύθυνος για την Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ακόμη ότι ο «Καλλικράτης» είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, στην πορεία όμως της εφαρμογής του προέκυψαν μεγάλες αδυναμίες, η αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να αποτελέσει θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη νέα ΠΕΔ.

«Η συζήτηση με τον κ. Σκουλάκη με έναν έμπειρο πολιτικό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γνωρίζει τα ζητήματα αφού συμμετείχε και στο νομοθετικό όργανο», κατέληξε ο κ. Κουράκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων καλωσόρισε τον «παλιό φίλο και συνάδελφο, Δήμαρχο Ηρακλείου», επισημαίνοντας ότι μεταξύ τους υπάρχει ένας «δίαυλος επικοινωνίας».

«Συζητάμε τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι εν όψει και της θεσμικής παρέμβασης και των διαρθρωτικών παρεμβάσεων επί του «Καλλικράτη» που προετοιμάζει ο αρμόδιος Υπουργός, τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, η ΠΕΔ κα η ΚΕΔΕ θα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν», κατέληξε ο κ. Σκουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook