Με στόχο την καταγραφή, αλλά και την προβολή μνημείων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγ.Νικολάου

Ευτυχή συγκυρία, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, την επίσκεψη που πραγματοποίησε η 12μελής αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από την Μπολώνια της Ιταλίας, με στόχο την καταγραφή, αλλά και την προβολή μνημείων της ευρύτερης περιοχής του δήμου, επικεντρώνοντας ωστόσο το ενδιαφέρον της, στον τόπο όπου ξεκίνησε την μοναστική του διαδρομή, ο Πάπας Αλέξανδρος ο Ε΄ .

Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου (περιοχή Καρυές) στην Νεάπολη, ενώ ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Αντ. Ζερβό, για την υλοποίηση της μελέτης που ήδη έχει συντάξει ο Δήμος και με την χρηματοδότηση της, αναμένεται να δωθεί η δυνατότητα ανάδειξης του συγκεκριμένου μνημείου.

Εξ  άλλου όπως έκανε γνωστό, επίκειται η αδελφοποίηση τόσο των Περιφερειών, όσο και των Δήμων ( Αγίου Νικολάου – Μπολώνια) προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία με τον τόπο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Πάπα Αλέξανδρου του Ε’, ο οποίος ξεκίνησε την μοναστική του πορεία από το Μοναστήρι του Φραρού.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν: η πρόξενος της Ελλάδας στην Μπολώνια κ. Γ. Λαμπράκη, ο Αναπληρωτής Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Πλευράκης, η Γ.Γ της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.  Γιώργος Αλεξάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook