Επιβατικό αεροσκάφους τύπου Yak-42 το οποίο μετέφερε 37 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Γιάροσλαβ, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 36 εξ αυτών, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με ένα στέλεχος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Interfax, στους επιβάτες του τρικινητήριου επιβατικού αεροπλάνου – σοβιετικής κατασκευής – περιλαμβάνονταν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ της πόλης, Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.

«Τριάντα επτά άνθρωποι επέβαιναν πιθανώς στο αεροσκάφος, και οι 36 πληροφορούμαστε ότι είναι νεκροί, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μελών του πληρώματος. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο η Έλενα Σμίρνιχ, εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας.

«Το Yak-42 συνετρίβη δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Τούλοσνα στο Γιάροσλαβ», είπε άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου που επικαλείται το Ιντερφάξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook