Θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 25-26 Μαΐου 2018  στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων “Ο Χρυσόστομος”, Χάληδων 83, Παλιά Πόλη Χανιά

Η ελληνική ομάδα εργασίας του DOCOMOMO www.docomomo.gr και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Mηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την υποστήριξη του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων “Ο Χρυσόστομος”  επιστημονική συνάντηση με θέμα: 

Tο μοντέρνο βλέμμα στην ‘ελληνική’ φύση, που  θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 25-26 Μαΐου 2018  στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων “Ο Χρυσόστομος”, Χάληδων 83, Παλιά Πόλη Χανιά.(Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα)

Επιστημονική επιμέλεια: Κώστας Τσιαμπάος, ελληνική ομάδα DOCOMOMO – επίκoυρος καθηγητής ΕΜΠ, Αμαλία Κωτσάκη, επίκουρη καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ένα μεγάλο μέρος της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα αναπτύχθηκε μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιδιαίτερη ταυτότητα. Έλληνες αλλά και ξένοι αρχιτέκτονες δημιούργησαν έργα αναπτύσσοντας έναν γόνιμο διάλογο με τη φύση, κάποιες φορές αντιπαρατιθέμενοι σε αυτήν ενώ κάποιες άλλες «κατασκευάζοντάς» την, επιχειρώντας την σχεδιαστική αναπαράστασή της. Κάθε συνάντηση όμως της αρχιτεκτονικής με τη φύση, βασισμένη στην ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να τη «βελτιώσει», δεν είναι τίποτα άλλο από έκφραση αξιών και ιδεών.

Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα καθότι το ελληνικό τοπίο πέραν της αισθητικής ιδιαιτερότητάς του διαθέτει ευρύτερο ιδεολογικό βάρος μέσω των φιλοσοφικών ιδεών που έχουν διατυπωθεί γι αυτό. Mε δεδομένες τις σύγχρονες προκλήσεις που θέτει κυρίως η σχέση φύσης και τουρισμού στην Ελλάδα, η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το μοντέρνο βλέμμα στην ‘ελληνική’ φύση» έχει ως στόχο να αναδείξει τον διάλογο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με την ελληνική φύση μέσα από δύο θεματικούς άξονες: 

α. Κοιτάζοντας προς τη φύση – Σχεδιάζοντας με τη φύση                     

β. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική τοπίου και η ελληνική φύση.​

Το Flashnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook