Για τρίτη σερί χρονιά ο Άνεμος Χανίων, με συνδιοργανωτές την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, διοργάνωσε τον αγώνα τριάθλου “Chaniathlon”.

Στον αγώνα “Chaniathlon 2018” συμμετείχαν πολλοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές, όπως οι Γαρέφης, Συντζανάκη, Αλυφαντής, Φράγκου, Λεμοντζόγλου, Βιζυράκης.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Άνεμο Χανίων για τον αγώνα αναφέρει τα εξής:

Για 3η συνεχή χρονιά, στη μαγευτική παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε ο αγώνας τριάθλου «Chaniathlon 2018″. Τον αγώνα διοργάνωσε ο σύλλογος «Άνεμος» με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου ο οποίος στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.   Συμμετείχαν πολλοί απο τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όπως ο Χρήστος Γαρέφης, η Νάντια Συντζανάκη, ο Γιώργος Αλυφαντής, ο Πασχάλης Φράγκου, Αδαμαντία Λεμοντζόγλου και ο Μανούσος Βιζυράκης. 

IMGP5750

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με τον παιδικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν οι μικροί αθλητές του Ανέμου. Στη μικρή διαδρομή (sprint) οι μετέχοντες κολύμπησαν 750μ., έκαναν 20χλμ. ποδήλατο και 5χλμ. τρέξιμο, με τον Κύπριο Πασχάλη Φράγκου να τερματίζει 1ος, ενώ στις γυναίκες κέρδισε η αθλήτρια του Ανέμου Νάντια Συντζανάκη. Στην Ολυμπιακή απόσταση (1,5χλμ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο) πρώτος ήταν Γιώργος Αλυφαντής και στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια του Ανέμου, Αμάντα Λεμοντζόγλου. 

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τεχνική διευθύντρια των αγώνων, Λίνα Ψούνη, ανέφερε: «Για μία ακόμη φορά “ούριος ήταν ο άνεμος” στη διοργάνωση που τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί σπουδαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες σε μια μαγευτική τοποθεσία την οποία χάρηκαν τόσο τα μικρά παιδιά που ξεκίνησαν το πρωί τους αγώνες, όσο και οι διαχρονικές αξίες του αθλήματος».

Παράλληλα στο πλαίσιο της διοργάνωσης σημαντική ήταν η παρουσίαση του Χρήστου Γαρέφη  (εκ των κορυφαίων Ελλήνων Ironman, παλιός κολυμβητής, πολίστας, προπονητής κολύμβησης και ιστιοπλόος)για την μέθοδο προσδεμένης κολύμβησης στην οποία οφείλει την επιτυχή του πορεία, έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο.  O Χρήστος Γαρέφης έλαβε μέρος στον αγώνα της Ολυμπιακής απόστασης , ο οποίος δήλωσε: «Είναι τιμή και για μένα που έρχομαι 2η συνεχή χρονιά σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί μια γιορτή για τα Χανιά και είναι επίσης τιμή μου να συμβάλω στην επιτυχία της διοργάνωσης που κάνει ο ΑΠΣ Άνεμος. Χαίρομαι που όλο και περισσότερα νέα παιδιά βρίσκονται εδώ και δίνουν με τη συμμετοχή τους την αγάπη τους για τον αγώνα που κάνουν. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για τη συμμετοχή μου γιατί το παν είναι να αγωνίζεσαι και όχι οι επιδόσεις. Συγχαρητήρια πολλά στον ΑΠΣ Άνεμο και στους Χανιώτες που συνέβαλαν στο να διεξαχθεί μ’ επιτυχία αυτή τη διοργάνωση». 

Οι νικητές των αγώνων, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γιώργος Αλυφαντής: «Είναι πολύ σπουδαία η επιτυχία μου και μεγάλη η τιμή να είμαι δίπλα σε έναν μεγάλο δάσκαλο με διαχρονική αξία όχι μόνο στην κολύμβηση αλλά και στο τρίαθλο, από τον οποία πήρα πολλά, τον Χρήστο Γαρέφη. Σκοπός μου είναι ασφαλώς οι μεγάλες διοργανώσεις, τόσο της Ολυμπιακής διαδρομής, όσο και του Ironman».

IMG_9133

Αμάντα Λεμοντζόγλου: «Είναι χαρά μου να συνδυάζω την αγωνιστική μου προσπάθεια με την προπονητική διδασκαλία στα μικρά παιδιά του συλλόγου που λατρεύουν να ακολουθούν τις οδηγίες μου. Προσωπικά αισθάνομαι υπέροχα που κατάφερα να κάνω την κούρσα που επιθυμούσα για να είμαι πρώτη σε έναν αγώνα που γίνεται στα Χανιά. Βασικός μου στόχος για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαβάης. Ο επόμενος αγώνα μου θα είναι στη Σύρο».

IMG_9144

Νάντια Συντζανάκη: «Οι αγώνες που γίνονται στο “σπίτι μου” αποτέλεσαν για μένα ένα καλό τεστ, καθώς προέρχομαι από ένα σκληρό αγώνα που έγινε στις Σπέτσες. Τρέχοντας στη διαδρομή που ξέρω πολύ καλά με βοηθά να διατηρούμαι στην αγωνιστική κατάσταση η οποία θα με βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μου, που είναι η συμμετοχή και διάκριση τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, όσο και στον πιο σκληρό αγώνα της Πολωνίας που θα αποτελέσει τεστ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαβάης».

IMG_9094

Πασχάλης Φράγκου: «Είναι τιμή μου που κέρδισα τον αγώνα σε μια διαδρομή αρκετά καλή για το τρίαθλο και σίγουρα με ευχαριστεί που έρχομαι εδώ και συνδυάζω τη προπόνησή μου με τους αγώνες».

O αγώνας έγινε με την πολύτιμη υποστήριξη των:
Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΝΙΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
IASIS- ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ
ANEK LINES -BLUE STAR FERRIES
HOTEL SAMARIA

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ
Επιμελητήριο Χανίων
ΣΥΝ.ΚΑ Super Markets
Alfix-Hellas, Μανουσάκης
ΠΑΛΛΑΣ
Κατάστημα αθλητικών ειδών Aquafit
Κρεοπωλείο ΤΖΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ξυλόφουρνος Αγίου Νεκταρίου
Εστιατόριο Συν+ουσια
Κατάστημα Bike Doctor
Ρουμελιωτάκης Σταύρος, MSc. – Human Tecar Center
Hotel Archontiki
Μπυρα Χάρμα-Κρητική ζυθοποιία
Power House Shop
Γρηγόρης Μικρογεύματα
Zoi Studios
Hotel Alcanea
Althea Maisonettes

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα στους παρακάτω συνδέσμους

Ολυμπιακή Απόσταση
Sprint Απόσταση 
Σκυτάλη Ολυμπιακής 
Σκυτάλη Sprint

Απόσταση Sprint

Γενική Ανδρών 
1.Πασχάλης Φράγκου
2.Μανουσος Βιζυράκης
3.Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Ανδρών εως 40

1.Πασχάλης Φράγκου
2.Πρωτοπαπαδάκης Γιώργος
3.Γιάνναρης Σπύρος

Ανδρών άνω των 40
1.Βιζυράκης Μανουσος
2.Αντωνόπουλος Αλέξανδρος
3.Ντελιόπουλος Θωμάς

Γενική Γυναικών
1.Νάντια Συντζανάκη
2.Κωνσταντίνα Συγγενιώτη
3.Εμμανουέλα Λιαπάκη

Γυναικών έως 40
1.Συγγενιώτη Κων/να
2.Σβουράκη Χρυσάννα
3.Παπαδάκη Ελευθερία

Γυναικών άνω των 40
1.Συντζανάκη Νάντια
2.Λιαπάκη Εμμανουέλα
3.Κατραντζή Έφη

Ολυμπιακή απόσταση

Γενική Ανδρών
1.Γιώργος Αλυφαντής
2.Χρήστος Γαρέφης
3.Christoph Sina

Ανδρες έως 40
1.Αλυφαντής Γιώργος
2.Πλουμίδης Νίκος
3.Μακρύγιαννης Σπύρος

άνω των 40
1.Χρήστος Γαρέφης
2.Sina Christoph
3.Νίκος Καλλέργης

Γενική Γυναικών 
1.Αδαμαντία Λεμοντζόγλου
2.Ελένη Σταγάκη
3.Αντζελα Αρκαλάκη

Γυναικών έως 40
1.Λεμοντζόγλου Αδαμαντία
2.Σταγάκη Ελένη
3.Jude Jamjoom

Γυναικών άνω των 40
1.Αρκαλάκη Άντζελα
2.Fantucchio Giovanna

Σκυτάλη

ΑΜΕΑ Ολυμπιακή Απόσταση 
1. ΑΡΙΩΝΑΣ (Βασίλης Βροντάκης, Τζομπανάκη Κατερίνα- Εύα Τσιχλάκη, Κώστας Βροντάκης)

Σκυτάλη Ολυμπιακή απόσταση
1.Physiot Human Tecar (Μωραιτάκης Μάρκος, Ζεντέλης, Σταύρος Ζαγκανάς)
2.Αθλητική Ακαδημία Ιεράπετρας (Γιώργος Χαλέπης, Παρασκευόπουλος Γιώργος, Χρήστος Χατζάκης-Καζανης)
3.Bike Doctor ( Константин Оверко, Σταυρος Παπαδημητράκης, Σαριδάκης Γιώργος)

Σκυτάλη Sprint αποσταση
1.Las Tortugas (Παναγιώτης Παπαδάκης, Μπαλαδάκης Ηλίας-Στυλιανός, Φραγκιουδάκης Ιωαννης)
2.NOX (Χίνος Παντελής, Κατερίνα Καλαμαρίδη, Παπαγιαννάκης Μανώλης)
3.NOX (Λαμπαρδάκη Μαρία, Κελαιδής Ανδρέας, Κληματσάκης Βασίλης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook