Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει διάσχιση του Φαραγγιού του Πατσού ή Τσιρίτα, στην επαρχία Αμαρίου στο νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. 

Η πεζοπορία είναι βατή και κατηφορική, στη αρχή σε εύκολο μονοπάτι και στη συνέχεια στην κακοτράχαλη κοίτη του ρέματος, που διασχίζει το φαράγγι. Το φαράγγι αυτό είναι από τα πιο όμορφα στο γειτονικό νομό μας και προσφέρει την ευκαιρία για μια δροσερή ανοιξιάτικη διάσχιση φαραγγιού. Η εξόρμηση αυτή χαρακτηρίζεται ως πεζοπορική ποταμοδιάσχιση (river trekking) και η διάρκεια της θα είναι περίπου 5 ώρες. Οι συμμετέχοντες γενικά πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. Επίσης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δεύτερα ρούχα και παπούτσια, τα οποία θα μείνουν στεγνά στο λεωφορείο.    

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 25/05. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πρινολάκης.

Σημείωση: Αν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και υπάρξει πρόβλεψη για βροχές, η ποταμοδιάσχιση αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί! Σε τέτοια περίπτωση οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν σε κάποια άλλη διαδρομή, πάλι στο νομό Ρεθύμνου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook