Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, από το Μόναχο όπου συμμετείχε στην 47η \’Διάσκεψη για την ασφάλεια\’, με δηλώσεις του τόνισε ότι η κρίση με το ευρώ ξεπερνιέται, όμως μετά περίπου μία διετία όμοια κρίση, με πρωταγωνιστή το δολάριο, θα αναπαραχθεί στις Ην. Πολιτείες.

\”Κατά την άποψή μου, η ευρωπαϊκή κρίση θα αναπαραχθεί στις ΗΠΑ στο τέλος μιας διετίας, επειδή πολλές Πολιτείες είναι πλέον υπερχρεωμένες\”.

\”Η κρίση με το ευρώ θα ξεπεραστεί επειδή υπάρχει αποφασιστικότητα για μία κοινή οικονομική πολιτική και μία κοινή δημοσιονομική πολιτική\”, πρόσθεσε ο Σόρος.

\”Όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά τη 17μελή ευρωζώνη το ευρώ, που δημιουργήθηκε γιά να γεφυρωθούν αντιθέσεις, τελικά θα δημιουργήσει νέες\”, προέβλεψε επίσης ο ίδιος.

\”Μπορεί λοιπόν κάλλιστα να δημιουργηθεί η Ευρώπη με δύο ταχύτητες\”, επισήμανε, \”με τα κράτη με πλεόνασμα, που προχωρούν, και τα χρεωμένα, που μπορεί να πέσουν τελικά κάτω από το βάρος των χρεών τους\”, συνέχισε.

\”Φυσικά, από την πολιτική σκοπιά, τούτο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό\”, προέβλεψε, προϊδεάζοντας ότι \”στην πορεία στην ΕΕ μπορεί εξτρεμιστικές πολιτικές δυνάμεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook