Διαψεύδει η Λευκωσία πως προτίθεται να απευθυνθεί στην ΕΚΤ για παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά, έπειτα από με σχετική αναφορά του πρακτορείου Reuters.

Ο Κύπριος υπουργός Κίκης Καζαμίας, διευκρινίζει η ανακοίνωση, «απλά ανέφερε ότι οι διάφορες προσεγγίσεις, μια εκ των οποίων είναι και η πιο πάνω, τυγχάνουν συζήτησης στην ανοικτή ατζέντα» κατά τις θεσμοθετημένες συναντήσεις του με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ).

«Ουδέποτε το πιο πάνω αναφερόμενο θέμα της παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων, έχει συνδεθεί από τον υπουργό με το τραπεζικό σύστημα. Ως γνωστό οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων αποσκοπούν στην συγκράτηση των αποδόσεων των ομολόγων. Επιπλέον, ουδέποτε το όλο θέμα έχει συνδεθεί από τον υπουργό με τα ομόλογα που κρατούν οι ντόπιες τράπεζες στην εγχώρια αγορά της Κύπρου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει για μια ακόμη φορά την προσήλωση του στον στόχο της εξομάλυνσης των συνθηκών στην αγορά κυβερνητικών ομολόγων μέσω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και της σταθεροποίησης του δείκτη πιστοληπτικής αξιολόγησης από τους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Επίσης όπως αναφέρει το in.gr, επισημαίνεται το γεγονός ότι «μόνο τότε είναι εφικτό και πρόσφορο να υιοθετηθούν οποιαδήποτε άλλα συμπληρωματικά μέτρα βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook