Η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ είναι πλέον προ των πυλών, με προοπτική λειτουργίας την 12η Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία για το Ταμείο, που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ο ιατρικός κλάδος δέχεται μεγάλη και άνιση επίθεση. Ταυτόχρονα η υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που επέρχεται προς τους φορολογούμενους και εισφοροκαταθέτες των ασφαλιστικών ταμείων πολίτες είναι παράλογη και δυσβάσταχτη.

Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν μέρα με την ημέρα να οδηγούνται όχι μόνο σε ένα ασφυκτικό στραγγαλισμό του εργασιακού τους καμάτου αλλά και σε μια κατακόρυφη πτώση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Δικαιωμάτων που είχαν μέσα από την συνταγματική υποχρέωση του αγαθού της Υγείας, που οδηγείται πλέον καθαρά και απροκάλυπτα στην εμπορευματοποίηση της.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των ανθρώπων του μόχθου, που τόσα χρόνια η Πολιτεία κάθε μήνα εισπράττει, με την επιχειρούμενη αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πάνε στα τοκοχρεολύσια χωρίς καμία απολύτως ανταποδοτικότητα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων:

• Συμμετέχει στην έναρξη των κινητοποιήσεων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Κλάδων, με πρώτη την προγραμματισμένη 48ωρη προειδοποιητική Πανελλήνια Ποδιατρική Απεργία για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αυτή αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων και των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της Επικράτειας στις 20 Αυγούστου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στην Αθήνα.
• Λέει όχι στην εκχώρηση της Υγείας στους εμπόρους της Υγείας και όχι στις εξωτικές εταιρείες για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
• Απορρίπτει στο σύνολο του το κυβερνητικού σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού έργου.
• Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και συνολικά της ιατρικής κοινότητας.
• Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες σε βάρος τους και σε βάρος της υγείας του λαού εξελίξεις, που υπαγορεύονται από μια απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
• Καλεί όλους τους συναδέλφους συνειδητά να μην υπογράψουν την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
• Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων να αναστείλει την έκδοση βεβαιώσεων μέλους στις πιθανές αιτήσεις για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για διάστημα 3 έως 6 μηνών.
• Στέκεται στο πλευρό της νέας γενιάς γιατρών, που οδηγούνται είτε στην ανεργία και υποαπασχόληση, είτε ωθούνται στην μετανάστευση.
• Εκφράζει την άμεση στήριξη προς τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και η Ένωση γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων, λέγοντας όχι στη συρρίκνωση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και στην υποβάθμιση της λειτουργίας του.
• Είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πρακτική του Υπουργείου να μην πληρωθούν οι κενές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ και αντ’ αυτών να απασχολούνται αποσπασματικά και αναποτελεσματικά γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία οργανική σύνδεση με τα Νοσοκομεία ή τα Κέντρα Υγείας.

Συμπαράσταση από τους φορείς των Χανίων

Για την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών εκδόθηκε διακήρυξη από τους φορείς του νομού Χανίων

Συγκεκριμένα:

Εμείς, οι παρακάτω υπογράφοντες Σύλλογοι και Φορείς των επαγγελματικών και εργατικών τάξεων στα Χανιά:
Εκφράζουμε την αγωνία μας:
• για τον επιχειρούμενο ακρωτηριασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες με καθαρά λογιστικά κριτήρια.
• για την κατεδάφιση την Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τους προτεινόμενους κανόνες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
• για την χωρίς όρους απελευθέρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με συνέπεια την ασύδοτη ανάπτυξη «σούπερ μάρκετ υγείας» που καμμία σχέση δεν θα έχουν με την ασφάλεια που παρέχεται από την άσκηση της Ιατρικής σύμφωνα με τους κανόνες της Δεοντολογίας.

Συμπαραστεκόμαστε στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στον αγώνα τους για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων καταστροφικών αλλαγών στην Υγεία.

Αναγνωρίζουμε την «κοινή μοίρα» που έχουμε όλες οι κοινωνικές ομάδες, μπροστά στα σχέδεια της ισοπέδωσης του δικαιώματος στην Υγεία και συντασσόμαστε με όποιες δυνάμεις βρεθούν αντιμέτωπες με αυτές τις πολιτικές.

Οι υπογράφοντες αυτήν τη διακήρυξη διαμαρτυρίας:

ΑΔΕΔΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook