Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τους φορείς του Νομού, τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου συζήτησαν για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τους φορείς του Νομού, επισημάνθηκε ότι η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε βαθιά παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία, με θύματα όχι μόνο τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και τους ευάλωτους πολίτες. 

Παράλληλα, τόνισαν ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ενώσουν τις φωνές τους και με συντονισμένες ενέργειες να αντιδράσουν στα μέτρα που αποτελούν την ‘’ταφόπλακα’’ για εργαζόμενους, του συνταξιούχους, του ανέργους, του μικρομεσαίους , του αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της Πανεθνικής ημέρας δράσης οι φορείς του Νομού συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα – επιτροπής με μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορά το Ν. Ηρακλείου, ώστε οι προσπάθειες και οι αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα μέτρα λιτότητας, στην φορολογία και στις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να μην σταματήσουν την 30 η Μαΐου 2018 , Ημέρα Πανεθνικής δράσεις, αλλά να συνεχιστούν μέχρι ότου η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το ‘’ποτήρι’’ για την Ελληνική Κοινωνία ‘’ξεχείλισε’’ η υπομονή των πολιτών έχει τελειώσει.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος τους ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουν οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού αυτό όμως απαιτεί την κινητοποίηση όλων των εκπροσώπων των φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Ηρακλείου.

Η αρχή θα γίνει 30 Μαΐου 2018 , οπότε οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας των πολιτών αναλαμβάνουν ενιαία δράση συγκροτώντας μια νέα κοινωνική συμμαχία και διεκδικώντας δυναμικά εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την συνάντηση των φορέων του Νομού, ήταν η μαζική στήριξη και συμμετοχή της συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Κνωσσού έξω από την Εφορία Ηρακλείου στις 8 το πρωί και θα ακολουθήσει συναυλία διαμαρτυρίας.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν, επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι ένστολων, εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών, εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα, εκπρόσωποι από τους χώρους της υγείας, την ΑΔΕΔΥ, των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, το Προεδρείο του ΕΚΗ, o Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των πολυτέκνων και των τριτεκνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
30 ΜΑΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 8 πμ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook