Τον επαναπροσδιορισμό των εξεταστικών περιόδων έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου, ζητά με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας,  η Ένωση Γονέων ν.Χανίων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εύχομαι να έχετε δύναμη στο δύσκολο έργο σας και να σας φωτίζει και να σας καθοδηγεί η ευθύνη της αγάπης για  τους μαθητές, τα παιδιά μας. 

Πριν τριάντα χρόνια υποβληθήκαμε οι περισσότεροι από εμάς στο ίδιο σύστημα εξετάσεων που ισχύει σήμερα. Η ίδια παθογένεια , η ίδια αδυσώπητη σκληρότητα για ότι πιο πολύτιμο. Τους έφηβους μας. Πριν τρία χρόνια πιστέψαμε ότι ίσως κάτι αλλάξει, τουλάχιστον δε θα βομβαρδίζονται οι νέοι σαν ελεύθεροι στόχοι ,αυτοί οι χλωμοί έφηβοι που τους αναγνωρίζεις στο δρόμο από τα βαρίδια που τους φόρτωσαν γενιές σοφών που σπούδαζαν τα δικά τους παιδιά στην αλλοδαπή!!!

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Ζητάμε κάτι απλό. Τον επαναπροσδιορισμό των εξεταστικών περιόδων έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου. Το αυτονόητο δηλαδή. Θέλοντας πραγματικά να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια σας γίνεται με όραμα το καλό και για καλό σκοπό και δεδομένου ότι το Υπουργείο παίρνει τις αποφάσεις , σας καλούμε να ορίσετε τις προαγωγικές εξετάσεις σε εύρος χρόνου ικανό να δίδετε ένα και μόνο μάθημα ανά ημέρα εξέτασης και όχι παραπάνω των τριών μαθημάτων την εβδομάδα. Όταν οι νέοι βάλλονται διαρκώς με νέες πιέσεις και τις βιώνουν και ως άδικες γιατί τέτοιες είναι, τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι εμείς φταίμε για ότι συμβεί. Εμείς οι γονείς γιατί δεν προσπαθήσαμε κι εσείς που σας εκλέξαμε για καλό σκοπό και  μας απαντάτε με τα λόγια  τα παλιά ,τα χιλιοειπωμένα. Οι μαθητές  έχουν λιώσει στο διάβασμα από τον Αύγουστο. Ας μην κρυβόμαστε. Το ξέρουμε όλοι. Πού είναι τα παιδιά μας μετά τις 15:00; Στα φροντιστήρια. Δείτε το Είμαστε σίγουροι ότι θα καταλάβετε πόσο άδικο είναι .Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τη λύση στο πρόβλημα. Ας ενημερωθούν, έστω και την τελευταία στιγμή, οι εκπαιδευτικοί για τις δυνατότητες που τους δίδετε από την υπάρχουσα νομοθεσία σχετικά με το εύρος της ύλης. Ας δοθεί η δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ορίσουν εξεταζόμενα μαθήματα για την Α’ και Β’ Λυκείου τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων (μετά τη λήξη αυτών). Δε θα σας πούμε αυτά που ξέρετε για τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση. Σας ζητούμε να κοιτάξετε στα μάτια τον πιο αγαπημένο έφηβο-η της ζωής σας , να σκεφτείτε αυτά που σας αναφέραμε και να πράξετε ανάλογα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook