Απάντηση για ποιο λόγο καθυστερεί η έγκριση λειτουργίας της σχολής ζητά με ερώτησή της προς τον Υπ. Παιδείας, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη

Στην ερώτησή της η κα Μπακογιάννη τονίζει ότι η γεωγραφική θέση της Κρήτης και το ισχυρό brandname θα μπορούσαν να καταστήσουν τη σχολή πόλο έλξης ξένων φοιτητών που ενδιαφέρονται για τις τουριστικές σπουδές, ωστόσο το υπουργείο έχει επιδείξει μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση λειτουργίας Σχολής Τουριστικών Σπουδών στην Κρήτη.

Μάλιστα, κάνει λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη που θα δημιουργούσε η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής στην Κρήτη.

Αναλυτικά η ερώτηση της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη έχεις ως εξής:
 
Θέμα: Στην αναμονή το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την έγκριση λειτουργίας σχολής τουριστικών σπουδών
 
“Στις 8 Μαρτίου 2018, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών και αμέσως κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο  για τη σημασία της σχολής για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας. Έκτοτε, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην αναμονή, καθώς η κυβέρνηση έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο, εντός του Δήμου Ρεθύμνου. Μια σχολή τουριστικών σπουδών στο νησί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο ανάπτυξης για την περιοχή. Επιπλέον, θα βελτίωνε περισσότερο τις ερευνητικές επιδόσεις του πολυβραβευμένου Πανεπιστημίου Κρήτης και θα παρήγαγε νέα πρωτογενή γνώση στο πεδίο της διοίκησης και των τουριστικών σπουδών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Και, φυσικά, θα αποτελούσε σχολή διεθνούς αναφοράς, καθώς το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών καταρτίστηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Στόχος της σχολής θα είναι να εξασφαλίσει τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, που αποτελεί έναν από τους κυριότερους άξονες της εθνικής οικονομίας.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη λειτουργία της εν λόγω σχολής. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης και το ισχυρό brandname θα μπορούσαν να καταστήσουν τη σχολή πόλο έλξης ξένων φοιτητών που ενδιαφέρονται για τις τουριστικές σπουδές, καθώς και κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία του ζητήματος και τα πολλαπλά οφέλη που θα δημιουργούσε η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα εγκριθεί το αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών;
 
Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook