Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο – Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 531 δενδρύλλια κάνναβης

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, κατασχέθηκαν συνολικά πεντακόσια τριάντα ένα (531) δενδρύλλια και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. 

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 2 ημεδαποί ηλικίας 40 και 52 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, επιπλέον για τους δύο ημεδαπούς, σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά πεντακόσια τριάντα ένα (531) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες, στις επιχειρήσεις και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν ο 40χρονος και  ο 52χρονος όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  

• πολεμικό όπλο 
• κυνηγετικό όπλο (δίκαννο)
• φυσίγγια  κυνηγετικού όπλου και
• το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες. 

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 52χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων πράξεων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.  
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook