Έχει τα μυστικά της αλλά αν ακολουθήσετε βήμα βήμα τις συμβουλές όλοι θα μιλούν για τις σφακιανές πίτες σας

Μια από τις πιο αυθεντικές κρητικές γεύσεις είναι αυτή της σφακιανής πίτας. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν και πολλοί θεωρούν ότι χρειάζεται μαεστρία για να την παρασκευάσεις και να την πετύχεις.

Όμως υπάρχει η συνταγή και ο τρόπος τον οποίο αν ακουλουθήσετε βήμα προς βήμα δεν θα αποτύχετε. Το πώς θα φτιάξετε την αυθεντική σφακιανή πίτα μας το δείχνει η Εύα Παρακεντάκη, η γνωστή σε όλους Mama Mia, μέσω της τηλεοπτικής της μαγειρικής εκπομπής που προβάλλεται στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Η Εύα Παρακεντάκη απευθύνθηκε στον ιδανικό άνθρωπο γι’ αυτό το σκοπό, την κυρία Στυλιαννή Τσιριντάνη, η οποία με προθυμία μοιράστηκε τα μυστικά της για την καλύτερη αυθεντική σφακιανή πίτα.

Σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να φτιάξετε αυθεντικές σφακιανές πίτες:

Όπως λέει η ίδια η Εύα Παρακεντάκη:

«Η αγάπη μου και το πάθος μου για την  αυθεντική Κρήτη με οδήγησε στην οικογένεια Τσιριντάνη. Η κυρία Στυλιαννή Τσιριντάνη είναι γνωστή για τις αυθεντικές συνταγές της και η κόρη της συνεχίζει επάξια την παράδοση της οικογένειας. Τρία χρόνια τώρα που έχω την εκπομπή, ενώ κάνω και έχω, την αυθεντική  σφακιανόπιτα στο συνταγολόγιο μου δεν την έφτιαξα, ήθελα τιμής ένεκεν στον ξακουσμένο αυτό τόπο, να φέρω μία γυναίκα Σφακιανή να μου τις φτιάξει. Και έτσι επέλεξα την Ελένη Τσιριντάνη.

Στο τεύχος Grec14n του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, προτείνω στους επισκέπτες σημεία με παραδοσιακό φαγητό στο Νομό Χανίων. Είναι πολύ σημαντικό γι’αυτόν που έρχεται στον τόπο μας να δει και άλλα πράγματα, πιο αυθεντικά. Θέλω να φύγει από την χώρα μας και να έχει γευθεί την αυθεντική Κρήτη! Την δική μου Κρήτη! Όχι την Κρήτη του γκούντα και της παρμεζάνας. Την Κρήτη των βουνών, των φαραγγιών και των αυθεντικών ανθρώπων. Που ναι, υπάρχουν, στα χωριά μας και στα κακοτράχαλα βουνά μας.

Θέλω να σου μεταφέρω  μία εικόνα που έχω για την Κρήτη και τη γαστρονομία της μέσα στην καρδιά μου και που έγραψα στο τεύχος Μαίου, του Real taste της Real news και άρεσε πολύ σαν περιγραφή και σαν εικόνα σε Κρητικούς και μη.

«Η Κρήτη δεν χρησιμοποιεί πολλά μπαχαρικά, το φαγητό της το αρτύζει με τα βοτάνια της γης. Γι’ αυτό τρως κατσικάκι με ασκολύμπρους και μυρίζει σαν την πρωινή υγρασία του οροπεδίου Λασιθίου. Σε μια μπουκιά οφτού με λίγη ρίγανη γεύεσαι την απόκοσμη μυρωδιά μιας σπηλιάς στο Ψηλορείτη και σε ένα βραστάρι νιώθεις ότι πίνεις τη μυρωδιά των γκρεμνών που έχεις περάσει για να φτάσεις στον Ομαλό»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook