Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας ενώ συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Συνελήφθησαν, δύο  άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 79 δενδρύλλια κάνναβη ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας Έλληνας ηλικίας 56 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 33 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες το απόγευμα, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου. 

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης όπου καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,2 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία και εκριζώθηκαν. 

Επιπλέον, κατασχέθηκε και αρδευτικό σύστημα (λάστιχο ποτίσματος μήκους 20 μέτρων).

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook