Στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου συνέλαβαν έναν 42χρονο αλλοδαπό στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αμφορέας που χρονολογείται μεταξύ 7ου – 8ου αιώνα μ.Χ.

Ο 42χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο λιμένα Ηρακλείου και κατηγορείται για παράβαση του νόμου “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” .

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κατοχή αρχαίων αντικειμένων από αλλοδαπό αλιεργάτη, ο οποίος προσπαθούσε να τα εμπορευθεί, διενεργήθηκε έρευνα στο αλιευτικό σκάφος «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΙ», το οποίο ήταν προσδεδεμένο στην προβλήτα VI λιμένα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (01) αρχαίος αμφορέας με σπασμένο λαιμό και τη μία χειρολαβή του, ύψους 46 εκατοστών, μέγιστης διαμέτρου περίπου 33 εκατοστών και μέγιστης περιφέρειας περίπου 109 εκατοστών, χειρολαβή αρχαίου αμφορέα μήκους περίπου 14 εκατοστών, πλάτους περίπου 7,5 εκατοστών και τμήμα αμφορέα μέγιστου μήκους περίπου 6 εκατοστών και μέγιστου πλάτους περίπου 5 εκατοστών.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προϊσταμένου του Γραφείου Κρήτης της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, τα εν λόγω ευρήματα χρονολογούνται μεταξύ του 7ου και 8ου μ.Χ. αιώνα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αρχαιολογικά ευρήματα και πρόκειται να παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων/ Γραφείο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook