Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 μ., θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), αίθουσα Επίκουρος, εκδήλωση σχετικά με την  αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Rusdela”, http://www.rusdelaproject.eu/, με σκοπό την ενημέρωση τοπικών παραγόντων και φορέων για τις δραστηριότητες, μεθόδους και εργαλεία που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του έργου.

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο “Rusdela”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με διάρκεια δύο έτη (2016-2018) και τη συμμετοχή οργανισμών από την Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία.

Το έργο “Rusdela” έχει ως στόχο την παραγωγή εργαλείων για την αειφορική ανάπτυξη της υπαίθρου και τα καθιστά διαθέσιμα σε τοπικούς φορείς λήψης αποφάσεων και την κοινωνία των πολιτών μια ευκαιρία για μη τυπική εκπαίδευση στον τομέα αυτόν. Κύριο παραδοτέο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός χρήσιμου εκπαιδευτικού “ToolKit”, το οποίο βοηθάει στην διεπιστημονική εξειδίκευση όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.

Συγκεκριμένα, το βασικό υπό ανάπτυξη εργαλείο ως σκοπό έχει να συνδράμει στη λήψη αποφάσεων από τους υπεύθυνους παράγοντες μικρών κοινοτήτων και αυτοδιοίκησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών μάθησης με προσπελάσιμο τρόπο. Επίσης, τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ κοινοτήτων με παρόμοια προβλήματα και προοπτικές και την παροχή μιας μη τυπικής μεθοδολογίας εκπαίδευσης ενηλίκων, που πραγματοποιείται εκτός του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Λιβιεράτο Ιωάννη  (email: [email protected],  τηλ. επικοινωνίας: 28210 35050).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook